Devlet Hastanesi Başhekimi'ne hapis cezası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Devlet Hastanesi Başhekimi, 2 ay 7 gün hapis ve 569 YTL para cezasına çarptırıldı. Hastanenin doktorlarından Ali Özer tarafından, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Başhekim Hidayet Aktaş hakkında açılan dava sonuçlandı.

Dahiliye uzmanı Dr. Özer, kendisine hakaret ettiğini öne sürerek Başhekim Dr. Aktaş hakkında Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçen aylarda suç duyurusunda bulunmuştu.

İncelemeler sonucunda başhekimle doktorun davası mahkemeye gitti. Dava sonucunda Dr. Aktaş, hapis ve para cezasına çarptırıldı. Hapis cezası, daha sonra paraya çevrildi.

Bugüne kadar yaklaşık 10 defa idari soruşturma geçirdiğini söyleyen Başhekim Hidayet Aktaş, "Burhaniye Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 5 yıldır çocuk doktoru olarak görev yapıyorum. Bir yıl kadar vizite yaptıktan sonra 4 yıl önce başhekimliğe getirildim. Adı geçen şahsa küfür ve tehdit ettiğim tamamen iftiradır. Başhekim olarak buranın işleyişinden sorumluyum." diye konuştu.

Aktaş, "Bu hastanede muayene saat 09.00'da başlar, 15.30'da biter. Gelen her vatandaşımın derdiyle ilgilenmek ve çareler üretmek zorundayım. Ben Dr. Özer'i ne tehdit ettim ne kötü konuştum. Bunların hepsi beni karalamak için komplolar. Sağlık Bakanlığı başmüfettişi gelerek araştırma yaptı ve beni suçsuz buldu. Mahkeme ise müfettişin hazırladığı raporu gözönüne almadı. Temyiz hakkımı kullanarak dosyayı Yargıtay'a gönderdim. Yargıtay incelemeleri sonucu suçlu olup olmadığım ortaya çıkacaktır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber