Müslüman-sol hareket görücüye çıkıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski CHP'li Ertuğrul Günay ile eski FP'li Mehmet Bekaroğlu'nun öncülük ettiği "Müslüman-Sol" siyaset girişimi, perşembe günü partileşme yolunda ilk adımını atacak.

Günay ve Bekaroğlu'nun hazırlıklarını yürüttüğü "Müslüman-Sol" girişim, perşembe günü düzenlenecek basın toplantısıyla, ilk kez kamuoyunun karşısına çıkacak. Perşembe günü Gordion Oteli'nde düzenlenecek toplantıyla "Müslüman-Sol" parti girişimi ilk kez resmen ilan edilecek. Toplantıda Günay ve Bekaroğlu tarafından kaleme alınan girişimin çağrı metni açıklanarak, toplumun her kesiminden destek istenecek.

Basın toplantısında "Yeni siyaset girişimi" adı verilen metin, girişim içinde yer alan ekonomist Nilüfer Arıak tarafından okunacak. Metnin okunup, girişimin resmen ilan edilmesinin ardından, girişimin amaçları, ilkeleri, partileşme çalışmaları konularındaki sorular Ertuğrul Günay ve Mehmet Bekaroğlu tarafından yanıtlanacak.

Girişim adına açıklanacak metinde, "Hürriyet, adalet, kardeşlik" kavramlarına vurgu yapılacak. Bu kavramlar etrafında yeni bir siyaset ihtiyacının dile getirileceği metinle, yeni bir parti için partili partisiz herkese birlikte hareket etme çağrısı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber