BTK'nın dörtte biri görevden uzaklaştırıldı

FETÖ militanlarının yoğun olarak yuvalandıkları yerlerden biri olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) temizlik sürüyor. Son olarak 258 personel görevden uzaklaştırılırken, kurumun dörtte birinin görevden alındığına dikkat çekildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Ağustos 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BTK'nın dörtte biri görevden uzaklaştırıldı

Kurul üyesi iki isim hakkında da FETÖ üyesi olduklarına dair iddialar dolaşırken, bu iddiaların ciddiyetle değerlendirildiği öğrenildi. Darbe girişimi sonrası BTK kurul toplantısının olağanüstü şekilde yapıldığı, birçok bölge başkanının görevden uzaklaştırıldığı ifade ediliyor. Uzaklaştırma alan 258 personelin büyük çoğunluğunun 4G teknolojisi için çalışan personel olduğu belirtildi. FETÖ'nün ilk dalga darbe girişimi olan 17 Aralık 2013'te, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) üzerinden birçok telefonun hukuksuz şekilde dinlendiği ortaya çıkmış, yapılan montajlarla da birçok siyasetçi ve devlet adamının hedef alındığı belirlenmişti. TİB'in bağlı olduğu BTK, FETÖ'nün sızdığı kurumlar arasında yer almıştı. Ömer Fatih Sayan'ın BTK Başkanı olarak atanmasının ardından hem TİB'de hem de BTK içinde FETÖ militanlarına yönelik hızlı bir temizlik çalışması başlatıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden önce de BTK'da çalışan 100'e yakın FETÖ üyesi görevden uzaklaştırıldı.

İKİ ÜYE İÇİN FETÖ İDDİASI

Güvenilirkaynaklara göregörevden almalarınkurul üyelerinekadar uzanabileceğibelirtiliyor. İkikurul üyesininFETÖ ile bağlantılıolabileceğinedair iddialarınbulunduğu,bu konununise ciddiyetledeğerlendirildiğiöğrenildi. YapılandeğerlendirmelersonucundaFETÖ bağlantısıtespit edilenüyeler görevdenalınacaklar. Bukonuda ise sonkararı BaşbakanBinali Yıldırım'ınvereceği belirtiliyor.BTK'da görevdenuzaklaştırılanisimlerin BTK'dakiyapılanmasında buiki kurul üyesindenbirinin özellikleetkisi olduğu iddiaedildi.

AHMET TOPAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber