Yalan haber yüzünden kızım bile 'hastaya niye bakmadın?' diye soruyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Testis ultrasonunu çekmemekle suçlanan iki bayan doktor, dün hastayla yüzleşti. Ali Faruk Gündoğdu (16) ile hastanede yüzleşen doktorların hastayla ilk defa karşılaştıkları ortaya çıktı.

Testis ultrasonu çekmedikleri iddia edilen iki kadın doktor, suçlamaları reddederek "Araştırmadan yalan haber yazanlar hakkında dava açacağız." dediler.

İki kadın doktor, "Biz hastaneye getirilen suçlulara bile bakıyoruz, normal bir hastanın filmini neden çekmeyelim." diyerek haklarındaki suçlamaları reddettiler.

Dört yıllık hekim olduğunu ifade eden doktor Kezban Arbağ, "Yalan haberler yüzünden kızım bile 'Anne hastaya neden bakmadın?' diye soruyor. Tesettürlü olmam nedeniyle hakkımda araştırma yapmadan yalan haber yazanlar hakkında dava açacağım." dedi. Olay günü vakanın aciliyetinin bildirilmediğini belirten Arbağ, "Hastaneye, hasta tarafından istek yapılınca normalde mesai saatinin dışındaydı. Mesai saatleri dışında acil hastalara icapçı doktor bakar. Hastayı muayene eden hekim arkadaş hastanın aciliyetini düşünmüş olsaydı icapçı hekime bir şekilde ulaşmak zorundaydı. Acil düşünülmediği için icapçı çağrılmamış, ertesi gün de acil düşünülmediği için bizim buradan randevu almış." diye konuştu. Ultrasonda bir çalışma disiplini olduğunu kaydeden Arbağ, "Polikliniklerden gelen hastalara numara verilir ve o sıraya göre içeri alınır. Bu sıranın çiğnendiği durumlar sadece acil vakalar içindir. Bize talep gelir, biz de acil vakalar için hazırda tuttuğumuz makinede çekimini yaparız." dedi. Arbağ, şimdiye kadar ultrasona gelen tüm erkeklerin çekimlerini yaptıklarını, doktorun hasta seçmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Kendisinin o gün icapçı (nöbetçi) doktor olmadığını ifade eden Arbağ, o gün kesinlikle mağdurla bir görüşme yapmadığını belirtti.

Doktor Ayşe Yüceaktaş ise olayın gerçekleştiği zaman kendisi hastanede olmadığını, evinde bulunduğunu belirtti. Gündoğdu ile yüzleştiklerini, hastanın ne kendisini ne de doktor Kezban Arbağ'ı tanımadığını söylediğini ifade eden Yüceaktaş, "Yalan haberler yüzünden üç gündür çevremizdekiler bile bize inanmaz oldu." diye konuştu. Bu arada hazırladığı hasta raporuna 'bayan radyolog olması sebebiyle filmin çekilemediği' notunu düşen doktor Celal Tütüncü soruşturmanın selameti açısından açığa alındı.

Suçlanan doktorla yüzleşen hasta: Sizi ilk defa görüyorum

Konya Numune Hastanesi'nde 16 yaşındaki Ali Faruk Gündoğdu'nun testis ultrasonu çekmediği iddia edilen kadın radyoji uzmanı Kezban Arbağ, iddialara tepki gösterdi. Kadın doktor Arbağ, kontrole hastaneye getirilen Ali Faruk Gündoğdu'nun testisinin renkli dobler ultrasonografisini (USG) çekti.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mersin'in Mut ilçesine bağlı Topkaya köyünden getirilen Ali Faruk Gündoğdu, Konya Numune Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığının müfettişlerine yaşadıklarını anlattı. Hastanede uzun ve detaylı süren görüşmenin tamamlanmasının ardından Ali Faruk Gündoğdu, hastane görevlileri tarafından radyoloji ünitesine götürüldü. Gündoğdu, burada daha önceden testis ultrasonunu çekmediği öne sürülen Dr. Kezban Arbağ ile karşılaştı. Kezban Arbağ, yakından ilgilendiği Ali Faruk Gündoğdu'ya "Beni daha önce gördün mü? Senin ultrasonunu geldin de ben çekmedim mi?" diye sordu. Gündoğdu, Dr. Arbağ'ı ilk defa gördüğünü söyledi. Hastanın USG'sini çekerek inceleyen doktor Arbağ, mevcut testiste hiçbir sorun olmadığını, sağlıklı göründüğünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber