Testisin faturası olayı ihbar eden doktora kesildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tesettürlü iki doktorun ultrason çekmemesi yüzünden erkek hastanın testislerinden birinin alınmasının faturası, operasyonu yapan ve olayı rapor eden Op. Dr. Celal Tütüncü'ye çıktı.

Dr. Tütüncü, dün hastanenin doktorlar odasında duyurulan bir kararla açığa alındı. Sağlık Emekçileri Sendikası, "Doktor değil başhekim açığa alınmalıydı" açıklamasında bulundu.

KONYA Numune Hastanesi'nde, iki tesettürlü doktorun ultrason çekmemesi yüzünden, erkek hastanın testislerinden birisinin alınmasının faturası, olayı hastane yönetimine rapor eden doktora çıktı. Mersinli çoban A.G.'nin ameliyatını yapan Op. Dr. Celal Tütüncü dün açığa alındı. Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın, dün hastanenin doktorlar odasında duyurulan bu kararla, olayı ortaya çıkaran doktorun cezalandırıldığını savundu. Kararı "olayı aydınlatmaktan ziyade, bastırma ve muhatapları sindirme taktiği" olarak değerlendiren Aydın, Hürriyet'e şunları söyledi:

BAŞHEKİM'İ ALMALIYDILAR

"Bu, soruşturma mantığının taraflı olduğunu gösteriyor. Böyle bir durumda belgelerin kaybolmaması için açığa alınacak ilk kişi başhekim olmalıydı. Kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Ayrıca yetkili makamlar böyle olaylarda soruşturma tamamlanıncaya kadar açıklama yapmama eğilimi içinde olurlar. Her nedense burada olay ortaya çıkar çıkmaz en yetkin ağızlardan açıklama yapılarak taraflı bir tutum sergilenmiştir. Sorunun takipçisi olacağız." Konya Numune Hastanesi'ni daha önce ziyaret ettiğini belirten Aydın, "Bu hastanede çok farklı bir atmosfer var. Örgütümüzün de zayıf olduğu bir yer. Çalışanlar üzerinde yoğun baskı var" dedi. Hükümetin iktidara geldikten sonra tüm hastane yönetimlerinde değişikliğe gittiğini anımsatan Aydın, "Her hastanede alttan alta siyasi kadrolaşma var. Köşebaşları tutulduğu için de herşey kamuoyuna yansımıyor" dedi.

TAHKİKAT SAĞLIKSIZ OLUR

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da olayın doktor Celal Tütüncü'den ibaret olmadığını savunurken, "Soruşturmanın selametinin gereğini bir aydır yapmayan bir başhekim var. Yürütülen tahkikat da yönlendirmeye dayalı olacaktır. Sağlıklı ve güvenilir bir tahkikat olmasını bekleyemezsiniz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber