Danıştay davasında soruşturma genişleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısı davasında, Danıştay Başkanlığı avukatı Canan Sibel Özkan'ın soruşturmanın genişletilmesi talebini kabul etti.

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili 7'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay Başkanlığı avukatı Canan Sibel Özkan'ın soruşturmanın genişletilmesi talebini kabul etti. Davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi avukatları ve saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesinin avukatları, Cumhuriyet Gazetesi avukatı ile Danıştay Bakanlığının avukatı katıldı. Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, dava dosyasının geniş kapsamlı olması dosya kapsamı karşısında yeniden mütalaada bulunmak için süre verilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin uzun zamandır tutuklu olduğunu, olaya ilişkin delillerin toplandığını belirterek, müvekkillerinin tahliyelerini istediler. Müdahil Danıştay Başkanlığı'nın avukatı Canan Sibel Özkan, mahkemeye daha önce sundukları soruşturmanın genişletilmesi talebini yineleyerek, bu konunun değerlendirilmesini talep etti. Saldırıda hayatını kaybeden Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesinin avukatı Hüseyin Avni Karabeyoğlu da Vakit Gazetesi yöneticileri hakkında ''suça iştirak'' nedeniyle ek iddianame düzenlenmesini istedi. Cumhuriyet Savcısı Demirci de avukat Karabeyoğlu'nun talebinin daha önce reddedildiğini belirterek, bu konuda yeni bir karar verilmesine yer olmadığına karar verilmesini talep etti.

ALPARSLAN ARSLAN HAKKINDA BİLGİ

Savcı Demirci, avukat Özkan'ın ise talepleri arasında yer alan, Alparslan Arslan'ın pasaport kayıtlarının incelenmesi, sanık Osman Yıldırım'a ait cep telefonu konuşmalarında geçen ''Allah'ın Askerleri'' adlı yapılanma hakkında emniyet ve istihbarat birimlerinden bilgi istenmesi istedi. Demirci, ayrıca saldırıdan sonra Hilal Demirel adına kayıtlı internet sitesinde yapılan araştırmanın sonucunun bildirilmesine, elde edilecek bilgilerin sanık Alparslan Arslan'ın cep telefonundan saldırının yapıldığı gün olan 17 Mayıs 2006 saat 00.25'te Hilal isimli şahsa gönderdiği ''İnşallah alırız'' şeklindeki mesaj ile bağlantısının araştırılmasına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Karadeniz, Danıştay Başkanlığı avukatı Canan Sibel Özkan'ın soruşturmanın genişletilmesi talebinin kabul edildiğini belirterek, Hilal Demirel adına kayıtlı internet sitesinde yapılan araştırmanın sonucunun bildirilmesine, elde edilecek bilgilerin sanık Alparslan Arslan'ın cep telefonundan saldırının yapıldığı gün olan 17 Mayıs 2006 saat 00.25'te Hilal isimli şahsa gönderdiği ''İnşallah alırız'' şeklindeki mesaj ile bağlantısının araştırılmasına karar verildiğini kaydetti. Karadeniz, soruşturmanın genişletilmesi yönünde başka bir talep olmadığı takdirde dava dosyasını esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına verilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber