Sınavsız üniversiteye ilk adım atıldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Liselerde, orta öğretim başarı puanını etkileyen 5'lik not sistemi bu yıl 100'lük puan sistemiyle değişiyor. Karnede öğrencinin 4 yıllık notları da puan olarak yer alacak

25.12.2006

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 13-17 Kasım 2006'da düzenlenen 17. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları imzaladı. Şura yönetmeliği gereği, alınan kararların dört ay içinde Tebliğler Dergisi'nde yayımlanması gerekiyor. Bakanlık, ilk iş olarak üniversiteye girişte önemli olan 'Ortaöğretim Başarı Puanı'nı etkileyecek liselerdeki not sistemini değiştirdi.

OLGUNLUK SINAVI

Bu dönemden itibaren liselerde 5'lik not sistemi yerine 100'lük puan sistemi geçerli olacak. Ayrıca yeni sistemde öğretmenler kanaat notu da kullanamayacak. 100'lük not sistemi üniversiteye girişte meslek liseli öğrenciler dahil şu anda 15 ila 104 puan arasında etkili olan başarı puanının daha adil hesaplanmasını sağlayacak. Yeni uygulamada öğrencinin lise 1'den lise 4'e kadar bütün derslerden aldığı notlar karnede görülecek. Böylece üniversitelerde uygulanan not döküm çizelgesi (transkript) liselerde de verilecek. Bakanlık, lise son sınıfta yapacağı genel değerlendirme sınavı (olgunluk sınavı) ve öğrencinin transkriptinde yer alan not dökümleriyle üniversiteye girişte sınavsız geçişin yolunu açmış olacak.

Bu yıl liselerde uygulanacak not sistemi, gelecek yıl ilköğretim okullarına da uyarlanacak ve öğrenciler ilköğretim 4. sınıftan itibaren derslerden aldığı 100'lük not puanlarına göre 8. sınıf sonunda başarı sıralamasına tabi olarak liselere kayıt yaptıracak. Öğrencilerin 4'ten 8. sınıfa kadar aldığı notlar karnede görülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber