CHP, Bakan Güler hakkında HSKY'ya başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler hakkındaki İGDAŞ dosyasının yasaya aykırı olarak ortadan kaldırıldığı iddiasıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) başvurdu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın yaptığı yazılı açıklamada, 269 trilyonluk İstanbul Gaz Dağıtım ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ) yolsuzluğu davasında, Güler hakkındaki dosyayı 5 Ağustos 2003 tarihinde yasa va Anayasaya aykırı olarak ortadan kaldıran cumhuriyet savcılarıyla ilgili olarak, ?mesleğin şeref ve nüfuzunu yitirdikleri, görevlerini doğru ve tarafsız olarak yapmadıkları? gerekçesiyle HSYK'ya başvuruda bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, CHP Grup başkanvekilleri Ali Topuz, Kemal Anadol ve Haluk Koç'un da şikayetçi oldukları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

?Hukuk tanımaz bir şekilde yasa ve anayasayı ihlal eden savcı-savcıların, bu cesaret ve himayeyi hükümetten aldıkları açıktır. Olay, Adalet Bakanlığının bilgisi kapsamında olmasına ve kayıtlarına intikal etmiş olmasına rağmen, Bakanlık olayı görmezden gelmiş, yasal denetim ve teftiş görevini yapmaktan kaçınmıştır. Bu sebeple olay, HSYK'ya intikal ettirilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber