Obama'yla gündem FETÖ ve terör

Erdoğan ile Obama G20'de kritik bir zirve yapacak. Gülen'in iadesinin gerekçelerini sıralayacak olan Cumhurbaşkanı, 'Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoruna kesinlikle izin vermeyeceğini' vurgulayacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Eylül 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Obama'yla gündem FETÖ ve terör

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 liderler zirvesine katılmak için gittiği Çin'de, ABD Başkanı Barack Obama ile kritik görüşme yapacak. Erdoğan'ın Obama'yla konuşacağı öncelikli konu, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'yle yürütülen çalışmanın nasıl sonuçlanacağı olacak. Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Ankara ziyaretinde Türkiye'nin talebiyle ilgili ortaya koyduğu tutumunu bizzat ABD Başkanı'na da aktarmış olacak. Türkiye'nin, kesinlikle bu konuda "iade" edilmesini bekleyeceği ve ABD makamlarının da, başka gerekçeler öne sürmeden Gülen'in iade etmesi gerektiği tespitini yapacak.

4'LÜ AB ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı'nın gündemindeki ikinci başlığı da, Suriye'nin kuzeyi, Türkiye'nin güney sınırında DAEŞ ve PKK/PYD terör örgütlerinin faaliyetleri ve ABD'nin bu konuda sergilediği tutum olacak. Fırat Kalkanı operasyonuyla terör örgütlerinin tehdit olmaktan çıkarılmasının amaçlandığını belirtecek olan Erdoğan, PYD'ye verdiği desteği net olarak ortaya koymasından dolayı ilişkilerin gerildiği ABD'nin, müttefiki bir ülkeye karşı bir terör örgütünü desteklemesinin hata olduğuna dikkat çekecek. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde, terör koridoruna kesinlikle müsaade etmeyeceğini de vurgulayacak. Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesinde Türkiye'nin AB ile ilişkilerini, Almanya, Fransa ve İtalya liderleriyle masaya yatıracak.

OBAMA: TÜRKİYE DEPREM YAŞADI

ABD Başkanı Barack Obama, G20 zirvesi öncesi CNN International'a verdiği röportajında "Türkiye DAEŞ ile mücadelede ve bölgede güvenlik bağlantılı pek çok konuda önemli bir ortak" dedi. "Türkiye'nin siyasi ve sivil bir deprem yaşadığı gerçektir" diyen Obama şunları söyledi: Türkiye güçlü bir NATO müttefiki olmaya devam ediyor. Türkiye yeniden yapılanmak, toparlanmak zorunda ve bunu nasıl yapacakları önemli. Ankara ile güvenlik ilişkilerimizde bir düşüş görmedik.

Şerife GÜZEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber