27/12/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 87. yıldönümü kutlanıyor.

- Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Bülent Kalıpçı'yı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Atatürk'ün ilk karşılandığı yer olan Dikmen Keklik Pınarı'nda tören yapılacak.

- Kara Harp Okulu'ndan Anıtkabir'e "Atatürk Garnizon Koşusu", Genelkurmay Kavşağı'ndan valilik önüne 27 Aralık Korteji'nin "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" yapılacak.

- 71. Büyük Atatürk Koşusu, Dikmen Keklik Pınarı'ndan verilecek startla başlayacak, dereceye giren sporculara ödülleri törenle verilecek.

- Belediye başkanları, kaymakamlar ile bazı dernek ve kulüp yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyet, Ankara Valisi Kemal Önal'ı ziyaret edecek,

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından resepsiyon verilecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Merkez Binada toplanacak.

3- Cumhurbaşkanı Sezer, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Yusuf Güngör ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

4- Mehmet Akif Ersoy anılıyor.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, ünlü şairin ölümünün 70. yıl dönümü nedeniyle Hacettepe Üniversitesi kampüsündeki Tacettin Dergahı'nda düzenlenen anma törenine katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce, Devlet Resim ve Heykel Müzesi Konser Salonu'nda Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni yapılacak.

5- TBMM Başkanı Arınç, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı'nın vefatı dolayısıyla açılan taziye defterini imzalayacak.

- Arınç, TBMM Türk Müziği Topluluğu'nun yılsonu konserine katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sivas'ın Şarkışla ve Altınyayla ilçelerinde incelemelerde bulunacak.

- Şener, Şarkışla TOKİ konutlarının anahtar teslim ve Şarkışla Kız Meslek Lisesi'nin açılış, Altınyayla ilçesine bağlı Mutubey Köyü'nde Mutubey İlköğretim Okulunun açılış törenine katılacak.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da ORSAN orman ürünleri mobilya fabrikasının açılışına katılacak.

- Coşkun, daha sonra MAN'ın 2006 yılı içinde ürettiği 2000. otobüs nedeniyle Ankara'daki fabrikasında düzenlediği törene katılacak.

8- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mersin'in Mut, Gülnar ve Aydıncık ilçelerinde bazı açılış törenleri ile etkinliklerde bulunacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Her Gara Bir Engelli Aracı" projesi kapsamında alınan engelli araçlarının Ankara Garı'nda hizmete verilmesi törenine katılacak.

- Yıldırım, engelli yolcuları Başkent Ekspresi'ne bağlı engelli vagonuyla uğurladıktan sonra, Ankara Garı'nda Atatürk fotoğrafları sergisini açacak.

10- Yurtta kış...

- Bazı bölgelerde etkisini sürdüren yağış ve aşırı soğukların hayata yansımaları izleniyor.

11- TBMM Genel Kurulu'nda, KOBİ'lerin Mali Sektöre Olan Borçlarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Yasa Tasarısının görüşülmesi sürecek.

12- 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Muğla Valisi ve Muğla Belediye Başkanı'nı ziyaret edecek ve Muğla Üniversitesi'nde mühendislik fakültesinin binaları ilk aşama temel atma törenine katılacak

13- Siyasi partilerden...

- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İran'ın Ankara Büyükelçisi Gholamreza Bagheri Moghaddam ile Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nobil Maarouf'u ayrı ayrı kabul edecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmit'te basın mensuplarıyla söyleşide bulunacak.

14- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli ilçesinde toplu açılış törenine katılıyor.

15- Türk Hava Yollarının uçuş eğitiminde kullanılmak üzere yeni aldığı "A320" simülatörü, İstanbul'da hizmete giriyor.

16- Toplantılar...

- Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çağlayan, oda meclis toplantısında, 2006 yılının değerlendirmesini yapacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Ender Yorgancılar ve Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, basın toplantısı düzenliyorlar.

- İzmir Ticaret Odası'nın aylık olağan meclis toplantısı yapılacak.

- EXPO 2015 İcra Kurulu, basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 12.00)

- Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Hasan Zuhuri Sarıkaya, Aydın-Denizli ve Muğla planlama bölgesinde yer alan illerin milletvekilleri, valileri ve belediye başkanlarının katılımıyla Aydın İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda toplantı yapılacak.

- Hak-İş Konfedarasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, İzmit'te Yerel Yönetimler Kamu İşverenler Sendikası ve Hizmet-İş Sendikası işbirliğiyle geliştirilen Yerel İş Barışı Projesi'nin tanıtım toplantısına katılacak.

- Kocaeli Sanayi Odası'nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanğlu ile İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, su sıkıntısıyla ilgili sanayicilere bilgi verecek.

17- Memur emeklisine katsayı zammı...

- Sosyal güvenlik reformunun 6 ay ertelenmesinin ardından memur emeklilerinin aylık hesabında yeniden katsayı sistemine dönüldü.

- 2007 yılı bütçesindeki katsayılar, yeni yılın ilk yarısında memur emekli maaşlarını yüzde 3,1 ile yüzde 4,2 arasında artıracak.

- Halen 645,20 YTL olan memur emekli aylığındaki alt sınır da Ocak'ta 672,56 YTL'ye yükselecek.

- Memur emeklileri, 2006 yılının 2. altı aylık dönemi için Ocak'ta ödenecek enflasyon farkından da ayrıca yararlanacak.

18- Otomotivciler 2007'ye temkinli yaklaşıyor.

- OYDER Başkanı Tarık Taşar: "Özellikle son aylarda pazarda yaşanan daralmadan dolayı gelecek yıla temkinli yaklaşıyoruz."

- "Bu yıl, son 4 yılın en kötü karlılık oranlarını yaşadık."

- "Otomotiv sektörü bu işe (grup muafiyeti tebliği) iyi hazırlandı.

Uygulamayla rekabet bir parça daha açılacak ama dünya yerinden oynamayacak."

19- Anadolu'nun 18 balığı kırmızı alarm veriyor.

- Gökçe, Akşehir inci, siraz, kababurun, kum balığı gibi yalnızca Anadolu'daki göl ve akarsularda yaşayan balıkların; sulak alan kaybı, barajlar, yabancı balık türlerinin gelişigüzel atılması ve aşırı kirlenme nedeniyle yok olma tehdidi altında olduğu bildirildi.

- Doğa Derneği Önemli Doğa Alanları Sorumlusu Murat Bozdoğan: "Anadolu'daki göl ve akarsulara özgü (endemik) 62 balık türü var. 41'i tehdit altında, 18'i kırmızı hatta, 11'i ise önlem alınmazsa birkaç yıl içinde yok olacak."

20- Düşlerini yılbaşı ağacına yazdılar.

- 7 ildeki alışveriş merkezi ile 2 ildeki otelin dilek ağaçlarına yurt çocukları tarafından 1150 mektup bırakıldı.

- Erkek çocuklar en fazla futbol forması isterken, kız çocuklar barbie resimli çanta talep etti.

- "Güzel bir gelecek", "mutlu bir evlilik", "öğretmen olmak" gibi dilek mektuplarının da asıldığı dilek ağacına bir genç kızdan "yıllardır düşünü kurduğunu" ifade ettiği mavi gece elbisesi isteği geldi.

21- "Kadınlar da bayram namazı kılmalı..."

- U.Ü. İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz:

- "Hz. Muhammed döneminde yaşayan Müslüman kadınlar, bugün yaşayan kadınlardan daha özgürdüler ve bugün varolandan daha çok haklara sahiptiler."

- "Bu haklardan biri de cemaat namazları ile cuma ve bayram namazlarına erkekler gibi katılmalarıydı."

- "Diyanet İşleri Başkanlığı kadınlara bu hakkı iade etmeli, cuma ve bayram namazlarını da kadınların çekinmeden rahat bir şekilde kılmalarını sağlayarak, onlara dini hak ve özgürlüklerini yeniden vermelidir."

22- Yerellikten evrenselliğe...

- 1990'lı yılların başında kurulmaya başlanan yerel TV'ler, teknolojik gelişime paralel, seslerini dünya geneline duyurabiliyorlar.

- Türkiye'de 10'un üzerinde yerel TV, Türksat uyduları aracılığıyla, çok sayıda ülkedeki gurbetçinin memleket özlemini gideriyor.

23- Çocukları sanal ortamda bekleyen tuzaklar...

- Prof. Dr. Faruk Yorulmaz: "ABD'de yapılan araştırmaya göre her hafta internete 20 bin çocuk porno görüntüsü gönderiliyor."

- "İnternetteki oyun, sohbet ve eğlence, özellikle ergenlerde gereksiz zaman kaybına neden oluyor. Bu durum ders çalışmamaya, yemek yememeye, aile içi iletişime ve uykuya yeterli zaman ayırmamaya yol açabiliyor."

- "İstismarcılar, çekici görünümlü genç ve çocukları yem olarak kullanıyor."

24- Kurban Bayramı'nda yollara dikkat...

- Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanvekili Dr. Ülkümen Rodoplu: "1998 yılından bu yana Kurban Bayramlarında meydana gelen 853 trafik kazasında 1191 insanımız yaşamını yitirdi, 2 bin 51 kişi de yaralandı."

- Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Başkanı Ekrem Bulgun: "Bayramlarda genellikle kazalar şerit ihlali, trafik güvenliğiyle ilgili kurallara uymamak, araçların hızını yol ve hava şartlarına uydurmamak ve arkadan çarpma gibi sürücü kusurlarında yoğunlaşıyor."

25- Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'nün itirazını, İstanbul'da duruşmalı toplantıyla değerlendirecek.

26- Bayanlar ve Erkekler Voleybol Birinci Liglerinde toplam 12, Erkekler ve Bayanlar Hentbol Süper Liglerinde de toplam 4 maç yapılıyor.

27- İkinci ve Üçüncü Lig Kulüpler Birliği Başkanvekili Ahmet Malatyalı ve İddaa Turnuvası'na katılan 13 takımın temsilcileri, Antalya'da İddaa oyunuyla ilgili ortak basın açıklaması yapacaklar.

28- Kulüplerarası Türkiye Boks Birinciliği, İstanbul'da yarı final müsabakalarıyla sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber