9'u memur 10 kişi daha adliyede

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nın 11 gün önce gerçekleştirdiği, kamu kuruşlarına düşük kalitede fuel-oil satarak haksız kazanç sağlayan 16 kişinin tutuklandığı operasyon çerçevesinde önceki gün gözaltına alınan çeşitli kamu kuruluşlarında görevli 9'u memur 10 kişi bugün adliyeye sevkedildi

İl Jandarma Komutanlığı'nın 5 ay önce takibe alıp, 11 gün önce başlattığı operasyonda İzmit ve Kırıkkale'deki rafinerilerden tankerlerle alınan fuel-oil ve motorinlerin bulunduğu bölümün mühürlerini kırarak, çeşitli kimyasallar katıp kalitesini düşüren ve miktarını arttırarak haksız kazanç sağlayan 16 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonu genişleten İl Jandarma Komutanlığı, önceki gün akaryakıt çetesi ile bağlantılı oldukları iddiasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Metin Ceylan, Tarık Tarhal, Mehmet Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi personeli Şerafettin Bayri, Hami Atak, Ali Osman Demirbağ, Tekel Yaprak ve Tütün İşletmesi personeli İlyas Eller, Bülent Erhan, Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İbrahim Acar ile Kaptan Tur sahibi Bayram Ali Peker'i gözltına aldı. Zanlılar, sorgulamalarının aardından bugün adliye gönderildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, "Jandarma ile koordineli olarak, şüphe duyduğumuz tüm kamu yakıt ihalelerini mercek altına aldık. Yapılan incelemelerin ardından bu kişilerin devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı tahmin edilmektedir. Belirlenen kişilerin makam ve mevkilerine bakılmaksızın adalete teslim edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Şüpheliler hakkında en son kararı mahkemeler verecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber