İmam ile müezzinin kavgası cemaati ikiye böldü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta aynı camide görev yapan imam ile müezzinin geçinememesi cemaati ikiye böldü. Birbirlerini şikayet eden imam ve müezzinin ayrı camilere atanınca camideki bölünmede sona erdi.

Daha önce yaptığı imamlık görevine 2 yıl önce Diyanet İşleri Başkanığı'na müracaat ederek tekrar geri dönen Şevki Çetin, Zonguldak İl Müftülüğü'nün boş bulunan imamlık kadrosundaki Bahçelievler Camii'ne ataması gerçekleştirildi. Aynı camide müezzinlik yapan Zekeriya Uçar'ın ise aynı camiye imam olmak için girdiği sınavı kazanamaması üzerine aralarında husumet başladı. Zaman zaman tartışan imam ve müezzin, cemaati de ikiye böldü. Bir grup cemaat imamı savunurken bir grup cemaatte müezzini haklı bularak ondan yana tavır koydu. İmam ile müezzin, aralarındaki problem nedeniyle birbirlerine İl Müftülüğü'ne bilgi vermeden birbirleri hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'na şikayet dilekçesi verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan görevlendirilen müfettişler kente gelerek, imamlar hakkında soruşturma başlattı. Yapılan tahkikatın sonucunda İmam Şevki Çetin Çaycuma İlçesi'ne bağlı Kahveoğlu Köyü Camii'ne atanırken, müezzin Zekeriya Uçar ise Site semtindeki Devlet Hastanesi Camii'ne geçici müezzin olarak ataması yapılınca olayı unutmaya başlayan cemaat arasında yine birlik ve beraberlik sağlandı.

Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, imamların tartışmasının aralarındaki husumet nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti. Kendilerine hiçbir şekilde imam ve müezzin hakkında şikayet dilekçesi ulaşmadığını vurgulayan Bulut, "İmam ve müezzin arasında aralarında husumet vardı bize bununla ilgili herhangi bir şikayette bulunmadılar. Onlar hakkında şikayet eden vatandaş ya da cemaatte olmadı. İmam ve müezzin, birbirleri hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'na şikayet dilekçesi vermişler. Bunun üzerine kentimize birkaç kez müfettiş gelerek inceleme ve araştırma yaptı. Soruşturmanın devam ettiği 10 Mayıs 2006 tarihinde Şevki Çetin, Çaycuma ilçesi Kahveoğlu Köyü'ne, soruşturma tamamlanmasının ardından da 30 Kasım 2006 müezzin Zekeriya Uçar'ın da tarihinde Devlet Hastanesi Camii'ne tayini yapıldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber