'Yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bütün annelere, babalara, öğrencilere sesleniyorum. CHP iktidarında en geç 1 yıl içinde çözülecek. 14 yılda yapamadılar, 1 yılda yapmazsam başbakanlığı da siyaseti de bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş : 04 Ekim 2016 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım'

Kılıçdaroğlu, partisinin 26. Dönem İkinci Yasama Yılı ilk grup toplantısında, muharrem ayını ve Roş Aşana Bayramı'nı kutladı.

Eylülün son haftası Tokat'ın Turhal ilçesinde şeker fabrikası çalışanlarıyla bir araya geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin dünya şeker üretiminde beşinci olduğunu kaydetti.

CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikasının özelleştirilmeyeceğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, bu fabrikalarda çalışan 3 bin 300 geçici işçinin ise kadroya alınacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, iktidarlarında şeker pancarı üretimine sonuna kadar destek olacaklarını ifade etti.

"YAPMAZSAM BAŞBAKANLIĞI DA SİYASETİ DE BIRAKACAĞIM" CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı'ndaki ilk grup toplantısında konuştu. AK Parti hükümetinin 14 yıldır öğrencilerin yurt sorununu çözemediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Çocuklarını üniversiteye gönderen anneler ve babalar yurt sorunuyla yine karşı karşıyalar. 14 yıldır yurt sorununu çözemediler. Şimdi kıyameti koparıyorlar. 'Vay efendim, senin çocuğun neden cemaat yurdunda kaldı? Memur oldu, savcı oldu, hakim oldu. Madem ki o yurtta kaldı, ben onu atıyorum işten'. Kardeşim sen devletsin. Sen yurt yaptın da o çocuk cemaat yurduna mı gitti? Niye yurt yapmadın? Bütün annelere, babalara, öğrencilere sesleniyorum. CHP iktidarında en geç 1 yıl içinde çözülecek. 14 yılda yapamadılar, 1 yılda yapmazsam başbakanlığı da siyaseti de bırakacağım" ifadelerini kullandı. AA-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber