Vali Güzeloğlu'dan örnek davranış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Genel Meclisi'nin 2007 yılı bütçesinde gündeme gelen ve Valilik makam hizmetlerinde kullanılmak üzere alınması teklif edilen ciple ilgili yaşanan tartışmalara noktayı koydu. Güzeloğlu, ?Araç alımı için öngörülen ödeneğin daha acil olan ve Valiliğimizce büyük önem verilen okul öncesi eğitimi alanında kullanılmak ve ana okulu yaptırılmak üzere aktarılması uygundur? dedi.

Geçen haftasonu İl Genel Meclisi toplantısında Meclis Başkanı Necati Demir'in, üyelerin kullanımı için hizmet götürülecek yerleri toplu gezmek amacıyla alınması planlanan minübüs yerine Valilik makamına cip alınması teklifi tartışma konusu olmuştu. Demir, Vali'nin karlı ve yağmrulu havalarda ilçelere gidişinin imkansızlaştığını vurgulayıp, ?Lüks olmamak kaydı ile ihtiyacı giderecek ve hizmetleri aksatmayacak arazi tipi cipe ihtiyaç var? demişti. İl Özel İdaresi'nden meclise sunulan ve görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilen bu teklife bazı üyeler tepki göstermiş, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanı İsmet Şahin de ?Valimize cip yetmez. Helikopter alalım, şerefimiz artsın? sözleriyle tartışmanın boyutunu artırmıştı.

Bu gelişmeler üzere Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tartışmalara, yaptığı yazılı açıklama ile son noktayı koydu. Güzeloğlu, cip istemediğini belirttiği yazılı açıklaması şöyle:

?İl Genel Meclisi'nin gündeminde Valilik makam hizmetlerinde kullanılmak üzere bir araç satın alınmasının olduğu bilinmektedir. Valilik makamı ve protokol hizmetlerinde kullanılması öngörülen araç alımı ile ilgili olarak İl Genel Meclisimizin ve değerli üyelerinin yaklaşımı ve tutumu takdir edilmektedir. Valiliğimizce yapılan değerlendirmede araç alımı için öngörülen ödeneğin daha acil olan ve Valiliğimizce büyük önem verilen okul öncesi eğitimi alanında kullanılmak ve ana okulu yaptırılmak üzere aktarılması ve böylece değerlendirilmesi uygun görülmektedir.?

Halen Samsun Valiliği hizmetinde eski Vali Mustafa Demir tarafından banka promosyonu olarak alınan 2006 model Mercedes S-350L ile 2001 model Peugeot ve 1999 model Opel Vectra olmak üzere toplam 3 araç kullanılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber