Vatandaşlardan Operasyonlara ve OHAL'e tam destek

Vatandaşların yüzde 87.4'ü OHAL'in hayatlarını etkilemediğini, yüzde 64.1'i FETÖ ile mücadelenin başarılı olduğunu düşünüyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ekim 2016 01:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vatandaşlardan Operasyonlara ve OHAL'e tam destek

A&G Araştırma şirketi 24-26 Eylül 2016 tarihleri arasında büyük bir anket düzenledi. Ankete göre Türk halkının yüzde 64,1'i devletin FETÖ ile yaptığı mücadeleyi başarılı bulduğunu ifade etti. Mağduriyetlerin giderilmesi için itiraz komisyonları kurulmasına halkın yüzde 91,5'i destek verirken katılımcıların yüzde 70,3'ü de bu mağduriyetlerin giderileceğini düşündüklerini de belirtti. Bazı basın ve yayın organlarında yer alan 'OHAL halkın yaşamını etkiledi' iddiasına da yine en tarafsız cevap halktan geldi. Ankete göre halkın yüzde 87,4'ü OHAL'in

hayatlarını etkilemediğini ifade etti.

AK PARTİ OY ARTIRDI

Katılımcılar devletin Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya karşı yürüttüğü mücadeleyi yüzde 90,9 oranında desteklerlerken Fırat Kalkanı'na ve DEAŞ'a karşı verilen mücadeleye yüzde 89,3 oranında destek vererek hükümetin arkasında olduklarını ortaya koydular. Bu veriler doğrultusunda halkın yüzde 54,6'sı bugün seçim olsa AK Parti'ye oy vereceğini belirterek milli iradenin yanındaki duruşun bozulmadığını da ortaya koydu.

Yakınları bile inanmıyor

Ailesinde veya yakınlarında son dönemde FETÖ ile ilgili soruşturmalar nedeniyle kamuda açığa alınan kişilerin yüzde 35'i bu kişilerin gerçekten FETÖ ile bağlantılı olduklarını düşündüklerini ifade ederek FETÖ üyelerinin kendi aileleri içinde dahi inandırıcılıktan yoksun olduklarını ortaya koydu.

En iyi mücadele eden Erdoğan

FETÖ ile mücadelede hangi siyasetçinin başarılı bulunduğu yönündeki soruya verilen cevap ders niteliğinde. Halkın büyük kısmı (yüzde 78,6) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı FETÖ ile mücadelede en başarılı lider olduğunu beyan ederken Erdoğan'ı sırasıyla yüzde 68 ile Başbakan Yıldırım ve yüzde 47,6 ile MHP Genel Başkanı Bahçeli takip etmekte. CHP lideri Kılıçdaroğlu yüzde 61,2 oranında HDP'li Demirtaş ise yüzde 86,5 oranında başarısız bulunmakta.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber