Rüşvetçi gümrükçülerden 13'ü cezaevinde

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Ocak 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Sınır Kapısı'nda görev yaparken rüşvet operasyonu kapsamında tutuksuz yargılanan ve Yargıtay tarafından cezaları onanan rüşvetçi gümrükçülerden 13'ü, teslim olmalarının ardından Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda rüşvet aldıkları gizli kamera çekimleriyle tespit edilen 60 gümrükçü hakkında yerel mahkemenin verdiği kararı onamasının ardından 13 gümrük memuru Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek teslim oldu. 10 ay ile 8 yıl 11 ay 15 gün arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılan ve teslim olan gümrükçüler, Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Kapıkule'de 2006 yılının 22 Aralık günü başlayan operasyon, böylece hukuksal aşamaları dahil bir yıl içinde tamamlanmış oldu. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kapıkule'de görevli gümrükçülerin rüşvet aldığı iddiaları üzerine mahkeme kararıyla, muayene, bilgisayar merkezi, yolcu giriş ve çıkış peronlarına elektrik sobaları içinde gizli kameralar yerleştirilmişti. Gizli kameralarla çekilen görüntüler, Kapıkule Camii'ne konulan bir merkeze aktarılmıştı. Daha sonra düzenlenen operasyon sonucu rüşvet görüntülerine takılan 61 gümrük memuru ile 28 polis memuru yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber