MEB, 405 ilköğretim müfettişi almak için sınav açıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 08:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Geçen yıl 498 ilköğretim müfettiş yardımcısı almak için sınav açan; ancak sınavdaki yüzde 2,5'lik başarı nedeniyle istediği sayının sadece 5'te birine ulaşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çareyi yeni sınav açmakta buldu.

2006'daki yazılı sözlü ve mülakatı geçen 97 kişinin 15'i müfettişlikten vazgeçince, 498 kişilik kadroya sadece 70 kişi alınabildi. Bakanlık açacağı yeni sınavla 405 ilköğretim müfettişi almayı hedefliyor. Önümüzdeki günlerde genelgesi çıkacak müfettiş alımı için mart veya nisan ayında sınav yapılması planlanıyor.

En son 6 yıl önce ilköğretim müfettişi alan MEB, tüm resmî ve özel ilköğretim ile okulöncesi eğitim kurumlarında çalışan 410 bin öğretmene yönelik rehberlik ve teftiş hizmetlerini 2 bin 900 civarındaki ilköğretim müfettişi ile yürütüyor. Sayının yetersiz kalması üzerine Personel Genel Müdürlüğü'nün yeni müfettiş alımı yönündeki isteği Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından onaylandı. Ancak hizmetlerin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için müfettiş yardımcısı alımına ihtiyaç olduğu kaydedildi. En fazla sınıf öğretmenliği, ardından İngilizce, matematik, fen bilgisi, okulöncesi, Türkçe, sosyal bilgiler branşlarında müfettiş yardımcısı alınması planlanıyor. Bu branşların yanı sıra din kültürü, beden eğitimi, iş eğitimi, resim iş ve rehber öğretmenliği branşlarına da ağırlık verilmesi düşünülüyor. Sınav ve branşlarla ilgili bilgiler Personel Genel Müdürlüğü'nün genelgesi ile adaylara duyurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber