İnternet üzerinden soyulan müşteriye bankadan ilginç cevap: Mahkemeye git

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Banka hesap sahiplerinin şifresini kıran dolandırıcılar, internet üzerinden vatandaşın parasını çalıyor. Bankalar ise internet şifresini iptal edip, 'savcılığa başvurun' tavsiyesinde bulunuyor.

İnternet üzerinden bankacılık işlemlerini yapanlar risk altında. Şifresi hacklenen vatandaşlar ise müracaat edecek makam bulamamaktan şikayetçi. Çünkü bankalar adres olarak mahkemeyi gösteriyor.

Özel bir bankanın müşterisi Uğur S.'nin hesabındaki 2 bin YTL, internet şifresi kırılarak aynı bankada Behlül İ. adına açılan hesaba aktarıldı. Ancak ortada ne para var ne de hesabın sahibi.

Yapı Kredi Bankası'nda hesabı bulunan Uğur S.'nin 2 bin YTL'si 6 Ocak 2007'de bilgisi dışında, aynı bankada Behlül İ. adına İzmit'te açılan hesaba aktarıldı. İşlem yapıldıktan bir gün sonra banka görevlisi tarafından aranan Uğur S.'ye bahse konu tarihte böyle bir havale yapıp yapmadığı soruluyor. Uğur S. ise olaydan haberi olmadığını anlatıyor. Bunun üzerine görevli, 'Uğur Bey hesabınızdaki 2 bin YTL birileri tarafından başka bir hesaba aktarılmış. Ben hesapların internet şifresine bloke koydum, bilginiz olsun. Yarın savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.' diyor. Uğur S. görevliye, "Daha önce defalarca havale yaptım ama aramadınız. Bu kez neden aradınız? Nasıl anladınız hesabıma başkasının girdiğini?" diyor. Cevap kısa ve net oluyor. "O güvenlik biriminin konusu, bir şey söyleyemem." Bir süre sonra telefonun kesildiğini aktaran Uğur S. daha sonra müşteri hizmetlerinin yeniden aradığını anlatıyor. Kendisine sürekli aynı şeyler söyleniyor. Paranın aktarıldığı hesabın hangi bankada olduğuna dair bile bilgi verilmediğini anlatan Uğur S. şunları anlatıyor: "Telefondaki şahsa paramın aktarıldığı hesabın hangi bankada olduğunu soruyorum; 'Bilmiyoruz.' diyor. Böyle bir şey mümkün mü? 'Beni az önce arayan kişi her iki hesaba da bloke koyduğunu söyledi. Sanırım hesap Yapı Kredi'de. Bakiyesini söyleyebilir misiniz?' diyorum; 'Ona bakamayız.' diyor. 'Madem bana bilgi vermiyorsunuz o halde bu hesabı tamamen bloke edebilir misiniz zira benim param hâlâ orada olabilir.' diyorum; 'Onu başka bir birim yapıyor' diyor. 'O zaman beni o birime aktarın.' diyorum; 'Aktaramam.' deniyor." Yapılan işlemlerin ardından Uğur S., alıcı hesap sahibinin yanı sıra banka hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu. İnternet bankacılığının tek mağduru Uğur S. değil. Matbaacı Arif Ş. de 340 YTL'sini aynı şekilde dolandırıcılara kaptırıyor. Arif Ş. de bankacıların vurdumduymaz tavırlarından yakınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber