10/01/2007'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2007 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İtalya'da.

- Sezer, İtalya Başbakanı Romano Prodi'nin onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

- Meçhul Asker Anıtı ve Roma Belediyesini ziyaret edecek olan Sezer, "Türkiye: 7000 Yıllık Tarih"sergisinin açılışını yapacak.

- Cumhurbaşkanı Sezer, akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısına katılacak.

3- Türkiye'nin AB süreci, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün başkanlığında Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde yapılacak toplantıda değerlendirilecek.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın da katılacağı toplantının açılışında Dışişleri Bakanı Gül konuşma yapacak.

4- Türk işçilerini Adana'dan Irak'a taşıyan uçağın düşmesi ile ilgili gelişmeler izleniyor.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mısır'ın başkenti Kahire'deki temasları çerçevesinde, "Türkiye-Mısır Ticari ve Ekonomik İşbirliği Semineri"ne katılacak.

6- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen, "Türkiye'de Tarım Öğreniminin 161. Yıldönümü" kutlama töreninde konuşacak.

7- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Samsun'da "Türkiye ve Avrupa Birliği'nde Sosyal, Politik ve Ekonomik Gelişmeler" konulu toplantıya katılacak.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin İstanbul'da düzenlediği "Ekonomi Medyası Başarı Ödül Töreni"ne katılacak.

9- TBMM'den....

- Genel Kurulda, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Emlak Bankasının özelleştirilmesi için tanınan sürenin 5 yıldan 10 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gelir Vergisi Kanununda değişiklik öngören yasa tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ile Ailenin Korunmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

- İçişleri Komisyonunda, Büyükşehir Belediyesi Kanununda değişiklik öngören teklif ele alınacak.

- Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonunda, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili kanunda değişiklik öngören teklif ve Enerji Verimliliği Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimini araştırmak amacıyla kurulan komisyon, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ile Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu dinleyecek.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, TBMM'de ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

10- Siyasi partilerden...

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Sun Guoxiang ile parti genel merkezinde görüşecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen "Şehirlerde Güvenlik Problemi ve Çözümleri" konulu panele katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve BASK Genel Başkanı Resul Akay'ı ziyaret edecek.

11- 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle gazeteciler cemiyetleri çeşitli etkinlikler düzenliyor.

12- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Televizyon Yayıncıları Derneğinin işbirliğiyle başlatılacak "Orman Yangınlarının İzlerini Silelim" kampanyası Ankara'da tanıtılacak.

13- Türkiye-AB Derneği ve Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce "AB treni gidiyor mu?" konulu toplantı Ankara'da yapılıyor.

- Toplantıda, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de konuşacak.

14- DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, konfederasyonun İstanbul'daki genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla 2006 yılını değerlendirecek ve 2007 yılına ilişkin hedefleri açıklayacak.

15- Konferans...Genel Kurul...Toplantı...

- "Tarım Öğreniminin 161. Yılı" dolayısıyla Samsun'da Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesinde düzenlenen "Türkiye'nin Fındık Politikası" konulu konferansta, TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ile FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Levent Ağca da konuşacak.

- TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliğinin olağan genel kurul toplantısı İzmir'de yapılacak.

- Ege İhracatçı Birliklerinin vereceği yeni hizmet olan "İhracat Haber" ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

16- ABD Başkanı Bush'a gönderilen CD...

- Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği, Türklerin tarihte insanlığa yaptığı hizmetlerden örneklerin yer aldığı CD'yi, Başkan Bush, ABD'li senatör ve temsilciler meclisi üyelerine gönderdi.

17- Devlet, üniversiteli öğrencileri unutmadı...

- Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak:

- "2003 yılından itibaren öğrencilerimize 4 yıldızlı otel konforunda yurtlar yaptırıyoruz."

- "Öğrenim kredilerinde 1961'den 2003 yılına kadar 27,4 trilyon lira geriye dönüş olmuşken, son 4 yılda 498 trilyon lira geriye dönüş sağladık. Bu artışla birlikte öğrenim kredisi ve burs verdiğimiz öğrenci sayısı 760 bine ulaştı."

- Bakanlar Kurulu kararıyla katkı kredisi için bize başvuran öğrencilerden, üniversitelerin harç almamasını sağlayacağız."

18- Ulusal Marker Uygulaması...

- PETDER Başkanı ve Shell Türkiye Genel Müdürü Canan Ediboğlu:

-"Geçmişte cezalardan ağzımız çok yandığı için şimdi sesimizi çıkarıyoruz. Ancak bu sefer cezaların söz konusu olacağını zannetmiyorum."

-"Sektörün bana dediği, bazen eksik marker teslimatları oluyormuş. Kırıkkale'de Marker'da kalite sorunu olmuş ve bu marker, TÜBİTAK'a iade edilmek durumunda."

-"Marker'ı sigortalatamıyoruz, çünkü o kadar çok gri alan, soru işaretleri var ki sigorta şirketlerinin böyle bir sorumluluğu üstlenmesi çok zor."

19- Antalya'da kamp yapan futbol kulüplerine Maliye denetimi...

- Ligin ikinci yarısına Antalya'da kamp yaparak hazırlanan futbol kulüplerinin, kaldıkları otellerdeki giderleri incelemeye alındı.

- Maliye Bakanlığı ekiplerinin yaptıkları ilk incelemelere göre, Antalya'da kamp yapan 55 futbol takımı, otellere 1 milyon 429 bin 850 YTL hasılat bırakacak.

20- Güneydoğu'nun parlayan yıldızı mermercilik...

- Türkiye'nin mermer üretiminin yüzde 25'i Diyarbakır ve Elazığ'dan karşılanıyor.

- Bölgeden 55 ülkeye, yılda 1 milyar dolarlık mermer ihraç ediliyor.

- DİSİAD Başkanı Raif Türk: "Yurt dışından gelen yoğun talebi karşılayamıyoruz."

21- Dağ köyünün fedakar öğretmeni...

- Malatya merkeze bağlı dağ köyü Üzümlü'de 12 yıldan bu yana görev yapan öğretmen Erdoğan Denizman, okulun temizliğini ve bakımını 10 öğrencisiyle yapıyor, derslerde kullandıkları araç gereçleri tahtadan ve soba sacından kendi hazırlıyor.

- 15 haneli köyün sakinleri, çok sevdikleri Erdoğan Denizman'ın yemeğini yapıyor, akşamları sohbetlerinden eksik etmiyor.

22- Basketbol ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanya'nın Tau Ceramica takımıyla karşılaşacak.

23- Voleybol İndesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, Eczacıbaşı İtalya'nın Scavolini Pesaro takımıyla Eczacıbaşı Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

24- Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası 5. eleme grubunda, Türkiye ile Litvanya, Adana'da karşı karşıya gelecek.

25- Voleybol Erkekler Avrupa Top Teams Kupası 3. tur ilk maçında, Fenerbahçe deplasmanda Slovenya'nın Autocommerce Bled takımıyla mücadele edecek.

26- Erkekler Birinci Voleybol Ligi'ne Ankara'da 2, İstanbul'da da 1 karşılaşmayla devam edilecek.

27- Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesinde yapılacak.

28- Antalya'da düzenlenen Efes Cup-6 turnuvasında üçüncülük-dördüncülük karşılaşması Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılacak.

29- Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından Antalya'da düzenlenen "44. Yıl Sporun Zirvesi" seminerine, çeşitli konulardaki panellerle devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber