Yav Kemal Bey, sen boşa dua etmezsin!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, partisinden bu yıl hacca giden 40'a yakın AKP milletvekilini Başbakanlık Konutu'nda özel bir davette ağırladı. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve genel seçim konusunda milletvekillerine uyarılarda bulunan Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a da "Kemal Bey sen boşa dua etmezsin, dolar mı istedin euro mu?" diye takıldı. Milletvekillerinin tek tek elini sıkıp "Allah kabul etsin" diyerek haclarını tebrik eden Erdoğan, "Gerçi bütçe görüşmeleri sürerken bizden izin almadan gittiniz ama" sözleriyle sitem de etti.

Erdoğan, ikili sohbetler sırasında yanında bulunan Kemal Unakıtan'a "Yav Kemal Bey sen boşa dua etmezsin. Dolar mı istedin, euro mu?" diye takıldı. Kemal Unakıtan ise "Efendim size ve arkadaşlara dua ettik. Para istemedik" karşılığını verdi.

Erdoğan, milletvekillerine de "Bize de dua ettiniz mi?" diye sordu. Bazı milletvekilleri, "Liderimize, partimize, başarınıza da dua ettik" deyince Erdoğan, "Rüşvet olmasın ha!" diye espri yaptı. Milletvekilleri de, "Yok efendim. Samimi niyetle yaptık" dedi. Yemekte milletvekillerinin hacdan getirdiği hurmalar ikram edildi, ancak zemzem suyu dağıtılmadığı öğrenildi. Erdoğan'ın "Hep kendiniz mi yiyeceksiniz, bize niye getirmediniz" sözleri üzerine bazı milletvekilleri, daha sonra hediye etmek üzere beklettikleri birkaç paket birinci sınıf Medine hurmasını hemen Başbakan'a sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber