Adalet Bakanlığı, Atatürk aleyhine işlenen suçları araştırıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Hakim Nizamettin Kalaman imzasıyla Cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilen genelgede, 2006 yılı içerisinde `Atatürk'ün manevi kişiliğine, hatırasına alenen hakaret', kapsamında işlenen suçlarla ilgili istatistiki bilgileri istedi

Genelgede, 5 bin 816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun kapsamında verilen mahkumiyet, görevsizlik, beraat ve takipsizlik karar bilgililerinin ele alınması istendi. Genelgede, 2006 yılı içerisinde Atatürk'e yönelik işlenen hakaret ve sövme fiili ile ilgili sonuçlanan dava dosyalarıyla ilgili mahkumiyet, görevsizlik, beraat ve takipsizlik kararlarının ayrı ayrı sınıflandırılması istendi. Cumhuriyet başsavcılıkları, istatistiki bilgileri, 31 Ocak 2007'a kadar gönderecek.

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse 5 bin 816 sayılı yasa uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veya Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye 1 yıldan 5 yıla kadar ağır hapis cezası veriliyor. Suç, 2 veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak umuma açık yerlerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse ceza, yarı oranında artırıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber