İflas eden dershanenin öğrencileri ortada kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de iflas eden Sınav Dershanesi kapatılınca 310 öğrenci açıkta kaldı. Öğretmenler, öğrenci velileri ve dershaneden alacaklı olan esnaf, yöneticilerin peşine düştü

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 ortağı bulunan dershane yönetimi hakkında soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Müdürü Selim Uran, dershanenin neden kapatıldığını araştırmak için iki müfettiş görevlendirdiklerini belirterek, mağdur edilen öğrencilerin haklarını arayacaklarını ve suçlu olanların cezalandırılacağını söyledi. Bir haftadır kapalı olan dershane nedeniyle mağdur olan öğretmenler de haklarını aramak için mahkemeye başvuracaklarını ifade etti. SSK ve vergi borçları bulunan dershanenin, açıkta kalan 13 öğretmenin maaşlarını ödemediği öğrenildi.

Dershanede iki yıldır çalışan tarih öğretmeni Mehmet Bayar, içerde biriken yaklaşık 7 bin 500 YTL alacağı bulunduğunu söyledi. Dershanenin kapanmaması için yetkililere 9 bin YTL de borç verdiğini anlatan Bayar, "Maalesef bu parayı da onlara kaptırdım. Şu anda açıkta kaldık. Ama önemli olan bizim açıkta kalmamız değil, 310 öğrencinin açıkta kalması. Yetkilileri arıyoruz; fakat kendilerine ulaşamıyoruz." dedi. Coğrafya öğretmeni Nazmi Güneş ise, içerde biriken 6 bin YTL alacaklarının yanında dershane yönetimine 13 bin 500 YTL borç verdiğini söyledi.

Sınav Dershanesi yöneticilerinin birçok esnafı da mağdur ettiği belirlendi. Dershaneden 700 YTL alacaklı olan Beyoğlu Market'in sahibi ve öğrenci velisi Nurullah Çokan, dershane yöneticilerini her yerde aradığını; ama bulamadığını kaydetti.

Çokan, "Öğrenci velileri her gün dersaneye geliyor ama kimseyi bulamayınca geri dönmek zorunda kalıyor. Ben hem işyeri sahibi hem de veli olarak mağdur oldum. Dershanede okuyan yeğenim bir haftadır dershaneye gidemiyor. Derslerinden geri kaldı. Hakkımızı aramak için mahkemeye başvuracağız." dedi. Kasap Hüseyin Gözdeoğlu, dershaneden 470 YTL alacağı olduğunu ifade ederken, Milenyum Cafe'nin sahipleri Hatip Barman ve M. Emin Çakan da dershaneden alacaklarını tahsil edemedikleri için mağdur olduklarını dile getirdi. Dershane öğrencilerinden Özlem Çokan ise, dershanenin kapanmasından sonra diğer arkadaşlarına göre derslerinde çok geri kaldığını ve moralinin bozulduğunu söyledi. Çokan, "Dershanenin neden kapatıldığını anlayamadım. Benim gibi birçok öğrenci açıkta kaldı. Şu anda ne yapacağımızı şaşırdık." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber