66'lık yankesici, ama serbest

Adana'da, pazarda alışverişe çıkan kadının içinde 400 lira bulunan cüzdanını el çabukluğuyla çalan 66 yaşındaki Ravda Al Salih önce güvenlik kamerasına sonra polise yakalandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Kasım 2016 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
66'lık yankesici, ama serbest

Adana'da yankesicilik suçundan aranan 66 yaşındaki Suriye uyruklu Ravda Al Salih, merkez Çukurova ilçesindeki Devlet Bahçeli Bulvarı üzerinde bulunan semt pazarında alışveriş yapan 69 yaşındaki Saadet Gündoğan'ı gözüne kestirdi. Kadını takibe alan yankesici, bir mağazanın önündeki kıyafetlere baktığı sırada, harekete geçti. Kıyafetlere yoğunlaştığı için çevresine dikkat etmeyen Gündoğan'a, görmemiş gibi çarpan yankesici, bu sırada el çabukluğuyla çantasında bulunan cüzdanını alarak çarşafının içine soktu. İçinde 400 lira bulunan cüzdanının çalındığını anlamayan Gündoğan, alışverişine devam ederken yankesici kadın ise olay yerinden hızla uzaklaştı. Bir süre sonra bir kıyafet beğenen Gündoğan, parasını ödemek için elini çantasına attığında cüzdanının olmadığını fark etti.

DİKKAT! YİNE ARAMIZDA...

Soyulduğunu anlayan Gündoğan, hemen polisi arayarak durumu anlattı. Kısa sürede olay yerine gelen polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alıp yankesici kadının görüntülerine ulaştı. Kameralar tarafından saniye saniye kaydedilen hırsızlık olayını 2015'te aynı suçtan kaydı bulunan 66 yaşındaki Suriyeli Ravda Al Salih'in gerçekleştirdiği belirlendi. Sümer Mahallesi'nde gözaltına alınan yankesici kadın, kamera kayıtlarına rağmen suçlamaları kabul etmedi. Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen yaşlı kadın, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ZİYA RAMOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber