Vergi Dairesinden, 'vergi' konulu şiir yarışması

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ilköğretim okullar arasında "Vergi" konulu ödüllü şiir yarışması düzenleneceği bildirildi.

Vali Hüseyin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası'nın bu yıl 19-23 Şubat 2007 tarihleri arasında kutlanacağını ifade etti. Bu vesileyle düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde, genç nesillere de vergi bilincinin okul yıllarında verilmesi amacıyla Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin merkezde bulunan ilköğretim okullarının katılacağı "Vergi" konulu ödüllü şiir yarışması düzenleneceğini belirten Aksoy, her öğrencinin yarışmaya 1 şiirle katılabileceğini kaydetti.

Yarışmada, şiirlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve yayınlanmamış olması şartı aranıyor. Ayrıca şiirlerin A4 dosya kağıdına mürekkepli kalemle okunaklı şekilde yazılması gerekiyor. Öğrencinin adı, soyadı, okul ve ev adresi ile telefonunun yazdığı dosya ile birlikte 10 Ocak 2007 itibarı ile öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiği belirtildi. Okul müdürlükleri, şiirleri 25 Ocak 2007 tarihine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Bürosu'na teslim edecek.

Yarışmada, birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye video kamera, üçüncüye dijital fotoğraf makinesi, 4-10 arasına girenlere de sürpriz hediyeler verilecek.

Yarışma sonuçları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilan edilecek ve Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı'nın www.mersinvdb.gov.tr adresinde ve mahalli gazetelerde yayınlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber