Danıştay, Resmî Gazete'de yayınlanmadan yürürlüğe giren Dışişleri yönetmenliğini iptal etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 5. Daire, Dışişleri Bakanlığı diplomatı Mehmet Fidan'ın, "Dışişleri Bakanlığı İdari Memurlarına Yurtdışında Muavin Konsolos Ünvanı Verilmesine Dair Yönetmelik" ve bu yönetmelik dayanak gösterilerek hazırlanan "Muavin Konsolos Eğitim Programı"na ilişkin genelgesinin iptal istemini görüştü.

Danıştay 5.Daire, 22 Kasım 2006'da yaptığı görüşmede, anılan yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanması gereken yönetmelikler kapsamında olduğunu ancak, Resmi Gazete'de yayımlanmamasının "ağır bir biçim sakatlığı" oluşturduğunu ve "hukuka uyarlık" göstermediğini bildirerek iptal etti.

Danıştay 5.Daire, "Öte yandan hukuki geçerliliği bulunmayan anılan yönetmelik uyarınca yayımlanmış olan dava konusu Genelge ile Muavin Konsolosluk Hizmetiçi Eğitim Programının hukuki dayanaklarının kalmadığı açıktır" dedi. Danıştay, "Açıklanan nedenlerle, dava konusu Dışişleri Bakanlığı İdari Memurlarına Yurtdışında Muavin Konsolos Ünvanı Verilmesine Dair Yönetmelik ve bu yönetmelik dayanak alınmak suretiyle 6-17 Şubat 2006 tarihleri arasında düzenlenen Muavin Konsolos Eğitim Programıyla ilgili duyuruya ilişkin Genelgenin 6 Şubat 2006 tarihinde başlatılan Muavin Konsolosluk Hizmetiçi Eğitim Programının iptaline" oy çokluğu ile karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber