Ağbal: Faiz bütçesi değil hizmet bütçesi yapıyoruz

Maliye Bakanı Ağbal: - "Vatandaşın vermiş olduğu her bir kuruş vergiyi vatandaşa geri veriyoruz. Halkın verdiği bütçeyi halka kullanıyoruz, faize vermiyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2016 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağbal: Faiz bütçesi değil hizmet bütçesi yapıyoruz

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vatandaşın vermiş olduğu her bir kuruş vergiyi vatandaşa geri veriyoruz. Halkın verdiği bütçeyi halka kullanıyoruz, faize vermiyoruz." dedi.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine TBMM Genel Kurulunda devam ediliyor.

Tasarının görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ağbal, FETÖ soruşturmaları kapsamında kayyum atanan eczanelerin durumuna ilişkin konuyu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a ileteceğini söyledi.

Ağbal, kayyumların eczacı olmayan kişiler arasından atanmasında bir yanlışlık varsa konunun ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilip, yanlıştan dönüleceğini kaydetti.

Vatandaştan toplanan vergilerin doğru yerde değerlendirildiğini ifade eden Ağbal, "Faiz bütçesi değil hizmet bütçesi yapıyoruz. 2002 yılında toplanan 100 liralık verginin 85 lirasını faize harcıyorduk ama bugün itibarıyla 100 lira vergi topluyoruz bunun sadece 12 lirasını faize harcıyoruz. Geri kalanını vatandaşa yatırım, üretim, hizmet olarak harcıyoruz. Sosyal devlet uygulamaları yoluyla fakir vatandaşlarımıza, dezavantajlı gruplara önemli sosyal destekleri bu bütçe üzerinden yapıyoruz." diye konuştu.

Bütçeden reel sektörlere, üretimin, sanayinin ve işletmelerin çarklarının dönmesi için de önemli kaynaklar aktardıklarını belirten Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

"Hepimiz yolları, otobanları, hızlı trenleri, köprüleri, tüp geçitleri kullanıyoruz ve ülkemizle iftihar ediyoruz. Bunları özel sektöre yaptırmaya gücü yeten bir devlet var, bunu yapabilen bir özel sektör var. Burada muhalefetin de memnun olması lazım. Niye memnun olmuyorsunuz? Kıskanmayın sizin de olur, yaparsınız inşallah. Burada vatandaşın vermiş olduğu her bir kuruş vergiyi vatandaşa geri veriyoruz. Halkın verdiği bütçeyi halka kullanıyoruz, faize vermiyoruz. Bu yolların üzerinden beraber gitmiyor muyuz, beraber kullanmıyor muyuz? Böyle hastaneler, böyle yollar, köprüler gördünüz mü? Burada gerçekten milletin bütçesini yapan bir AK Parti iktidarı var bununla da gurur duyuyoruz."

Maliye Bakanı Ağbal, halkın verdiği bütçeyi halk için kullandıklarını vurgulayarak, halkın da sandıkta kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Ağbal, konuşması sırasında itirazlarda bulunan CHP'li milletvekillerine dönerek, "Bütçe konusunda elimize su dökemezsiniz. O kadar güzel bütçeler yapıyoruz ki vatandaş 14 yıl boyunca bütçeden hizmet almaya başladı." dedi.

Bakan Ağbal bir soru üzerine de taksi, minibüs ve halk otobüsü işletmecilerinin araçlarını 2019 yılına kadar yenilemeleri halinde ÖTV'den muaf tutulacaklarını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber