Araç fiyatlarında ÖTV artışı öngörülüyor mu?

Kuırtulmuş, "Araç fiyatlarında ÖTV artışı öngörülüyor mu?" şeklindeki bir başka soruya ise Kurtulmuş, "ÖTV ile ilgili düzenlemenin Bakanlar Kurulu yetkisine devredilmesiyle ilgili yasal düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçti, henüz Cumhurbaşkanımızın onayından geçmedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2016 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖTV artışı

"Araç fiyatlarında ÖTV artışı öngörülüyor mu?" şeklindeki bir başka soruya ise Kurtulmuş, "ÖTV ile ilgili düzenlemenin Bakanlar Kurulu yetkisine devredilmesiyle ilgili yasal düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçti, henüz Cumhurbaşkanımızın onayından geçmedi. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın onayından geçmesinden sonra yasalaşmış olacak. Yasalaştıktan sonra da ÖTV oranlarının hangi ürünlerde ne olacağıyla ilgili Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapacak. Maliye Bakanlığımız bu çalışmasını Bakanlar Kuruluna getirecek, Bakanlar Kurulu kararıyla Maliye Bakanlığının ortaya koyduğu teklif kabul edilir, hangi, ne şekilde kabul edilirse, kabul edildiği şekliyle de kesinleşmiş olacak." yanıtını verdi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında okullara kamera konulmasına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, bu konuyla ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde yapıldığını anlatarak şöyle konuştu:

"Bazı okulların çevresinde bu tür kamera imkanları var. 54 bin 500 okulun her birinin etrafına koymayı planlıyoruz. Ümit ediyoruz ki en kısa süre içerisinde bu planlanır. Zaten uyuşturucuyla mücadele üst kurulunun bu mücadele kapsamında yapacağı çalışmaları 1 Aralık'ta İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanının da katıldığı bir toplantıda ele alacağız. Daha sonra yapılacak 'Uyuşturucuyla Mücadele Şurası' ile birlikte konu Türkiye kamuoyuna getirilerek çok kapsamlı, çok taraflı sadece polisiye tedbirler bakımından değil, her alanda mücadele edilmesi için de ilgili gerekli çalışmalar sürdürülecektir. Bu söylediğimiz konu sadece okul çevreleriyle ilgili 'Güvenli Okul' kapsamında gündeme getirilmiş bir konudur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber