Show TV onardı, devlet öğretmen göndermedi

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 23 Ocak 2007 08:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Doğu'da 70 bin YTL masraf edilerek onarılan ilkokula devletin atadığı öğretmen bir kez bile uğramadı, 30 çocuk eğitimsiz kaldı

ARDAHAN merkeze bağlı Çobanlı Köyü Hayriye Aras İlköğretim Okulu, ?Yaşasın Okulumuz? kampanyasında Show TV'nin de katkılarıyla TOÇEV tarafından onarıldı. Eğitim yapılabilecek konuma gelen okula atanan öğretmen ise yarı yıl boyunca sınıfı bir kez bile uğramadı. Okul lojmanının kapısının günlerdir açılmadığı, biriken kardan görülürken öğretmenin nerede olduğu öğrenilemedi.

Ortada yok

ARDAHAN İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri öğretmen Hatice Çıldır'ın rahatsız olduğunu ve Ardahan Devlet Hastanesi'nde olduğunu belirtirken hastanede böyle bir hasta kaydının olmadığı kaydedildi. Birçok köy okulunun öğretmeninin günler öncesi okullarını terk ettikleri gözlenen Ardahan'ın Çobanlı Köyünün öğretmeninin bir yarı yıl boyunca görevli olduğu okuluna gitmediği ortaya çıktı.

Veliler yakındı

ARDAHAN'IN Hoçuvan Nahiyesi'nde bulunan 25 haneli, 30 öğrencili Çobanlı Köyü İlköğretim Okulu, geçen yıl Show TV öncülüğünde yürütülen ?Yaşasın Okulumuz? kampanyası çerçevesinde Gökçin Aras tarafından annesi Hayriye Aras adına TOÇEV'in de katkılarıyla 70 bin YTL. harcanarak yapıldı. Öğrenci velileri, öğrencilerinin birinci yarıyı âdeta okumadan geçirdiklerinden yakındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber