Belediyede çalışan kadınla alem yaptığı iddia edilen Başkana protesto

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'nın Çumra İlçesi'ne bağlı İçeriçumra Beldesi'nde bir grup kadın, Belediye Başkanı AKP'li Şaban Taşdelen'i, belediyede çalışan bir kadınla otel odasında alem yapmak istediği gerekçesiyle protesto etti.

İçeriçumra Belediye Başkanı evli 3 çocuk babası Şaban Taşdelen, geçen yıl Kasım ayında belediyede çalışan Vesile Kaleli ile birlikte, alkollü olarak gittiği otelde kendisine tek kişilik oda vermediği için resepsiyon görevlisini silahla tehdit ettiği iddasıyla gözaltına alındı. Taşdelen hakkında ?Silahla tehdit' suçundan dava açıldı.

İçeriçumra Beledesi'nde oturan 10 kadın, sabah saatlerinde Belediye binasına gelerek Başkan Şaban Taşdelen ile görüşmek istedi. Bu istekleri kabul edilmeyen kadınlar, belediye binası çıkışında Başkan Şaban Taşdelen'e tepki gösterdi. Belediye Başkanı ile görüşmeyen kadınlar, ?Belediye başkanına yaptığı terbiyesizlik için geldik. Bir değil, 5 kere evlensin.

O bizi ilgilendirmez. Ama bu, köyümüzün ayıbı. Köyümüzün adamı, belediyesinde personel olarak çalışan köyümüzün kızı ile otel odalarında alem yapar mı? Başkanı oradan indireceğiz.? dedi. Kadınlar, belediye binasında görüştükleri yetkililerin, Belediye Başkanı'nın Ankara'ya gittiği ileri sürerek kendileriyle görüştürmediklerini de söyledi.

ERKEKLER DE DESTEK VERDİ

Belediye binası önünde toplanan erkekler de kadınlara destek verdi. AKP'li Belediye Başkanı Şaban Taşdelen'e tepki gösterdi. Alkışlarla Başkan Taşdelen'i protesto eden erkekler, ?Utanç duyuyoruz. Biz burada AKP için oy vermiştik. Halkın çoğu başkanın istifasını istiyor. Milliten oyu ile belediyeyi yönetmeye geldi. Ama hovardalık ediyor. Burada nikah salonumuz var. Demek ki herkesin namusuna bakıyor diye şüpheleniyoruz? diye konuştu.

Tepkilerini dile getiren vatandaşlar daha sonra sessizce belediye binası önünden ayrıldı. Bina önünde bulanan zabıtalar ise başkanın, başkan yardımcısı ve diğer yetkililerin belediyede olmadığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber