Vergide e-fatura düzenlenmesi hakkında dikkat çeken detay

Vergide e-fatura düzenlemesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Vatandaşların e-fatura için merak ettiği detaylar arasında işlemlerin nasıl yapılacağı var. İşte E-fatura hakkında yapılan resmi açıklama ve detaylar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Aralık 2016 00:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vergide e-fatura düzenlenmesi hakkında dikkat çeken detay

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, faturalarını 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren e-Fatura olarak düzenleyebilecekler.

Vergide e-fatura düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, faturalarını 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren e-Fatura olarak düzenleyecekler.

Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü tebliğ hükümlerine göre e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, istemeleri halinde 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren söz konusu faturalarını e-Fatura olarak düzenlemeye başlayabilecekleri gibi 1 Temmuz 2017 tarihine kadar matbu (kağıt veya e-Arşiv) fatura da düzenleyebilecekler.

E-FATURA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)'ndan:

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 454)'NDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SIRA NO: 475)

MADDE 1 - 20/6/2015 tarihli ve 29392 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu

Genel Tebliği

(Sıra No: 454)'nin 3. İhracat İşlemlerinde e-Fatura Uygulaması başlıklı bölümü aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma

Değer Vergisi

Kanununun 11 inci maddesi kapsamındaki mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı (Türkiye'de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlar) kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, bahsi geçen faturalarını 1/7/2017 tarihinden itibaren e-Fatura olarak düzenleyeceklerdir.

Bununla birlikte e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, istemeleri halinde 1/1/2017 tarihinden itibaren söz konusu faturalarını eFatura olarak düzenlemeye başlayabilecekleri gibi 1/7/2017 tarihine kadar matbu (kağıt veya e-Arşiv) fatura da düzenleyebileceklerdir.

Söz konusu faturaların e-Fatura olarak düzenlenmesi ve gönderilmesine ilişkin usul ve esaslar ile uygulamadan yararlanma yöntemleri www.efatura.gov.tr adresinde yayınlanan "e-Fatura

Uygulaması Gümrük İşlemleri

Kılavuzu"nda ayrıntılı olarak açıklanmıştır."

MADDE 2 - Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Tebliğ hükümlerini Maliye Bakanı yürütür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber