'Ülkemizin huzurunu kaçırmaya çalışıyorlar'

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Ülkemizin huzurunu kaçırmaya çalışıyorlar" - "İki ülke arasındaki sıcak ilişkiyi bozmak istiyorlar"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2016 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ülkemizin huzurunu kaçırmaya çalışıyorlar'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, silahlı saldırısı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Ülkemizin huzurunu kaçırmaya çalışıyorlar. İki ülke arasındaki sıcak ilişkiyi bozmak istiyorlar." ifadesini kullandı.

Palandöken, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, Ankara'da katıldığı bir fotoğraf sergisinde kimliği bilinmeyen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Son dönemde, Türkiye ve Rusya arasında ikili ilişkilerin gelişmesi üzerine dış mihrakların yeniden devreye girdiğini bildiren Palandöken, iki ülke arasında huzursuzluk çıkarmaya çalışıldığını belirtti. İki ülke arasında ilişkilerin, yeniden düzelip gelişmesini istemeyenlerin bu olayın baş aktörleri olduğuna işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Suriye'de yaşanan savaşın geçici olarak durmasında, Rusya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler büyük önem taşımaktadır. İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesini istemeyen ve ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyen şer güçler yine iş başındalar. Ülkemizin huzurunu kaçırmaya çalışıyorlar. İki ülke arasındaki sıcak ilişkiyi bozmak istiyorlar. Ancak kimse ülkemizin huzurunu bozamayacak. Her iki ülkenin ileri gelen yöneticileri bu durum karşısında dikkatli olmalı ve provokasyonlardan uzak durmalıdırlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber