PAÜ'de teknoloji geliştirme merkezi açıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, üniversite bünyesinde faaliyete geçecek Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin Ar-Ge alanındaki eksikliği büyük ölçüde gidereceğini bildirdi.

Kazdağlı, yazılı açıklamasında, yaklaşık 6 yıldır kuruluş çalışmaları devam eden Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde bir adımın daha atıldığını, kuruluşla ilgili Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlandığını belirtti.

Bunun Denizli için çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Kazdağlı, şunları kaydetti:

''Kurulacak olan Teknoloji Geliştirme Merkezi, üniversite sanayi işbirliği yolunda atılmış başarılı ve somut bir adımdır. Bu merkezin üniversite ve sanayi işbirliğini daha da güçlendireceği kesindir. Teknoloji Geliştirme Merkezi, Ar-Ge alanındaki eksikliği büyük ölçüde kapatacak. Birçok alanda üretilmiş projelerin hayat geçmesini sağlayacaktır. Tüm tarafların bu oluşuma sahip çıkması da Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezini benzerlerinden farklı kılan önemli bir özelliktir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''

Rektör Kazdağlı, Teknoloji Geliştirme Merkezi için üniversitenin Kınıklı Yerleşkesi'nde 55 bin metre kare alanı tahsis ettiklerini, burada isterse özel sektörün araştırma-geliştirmeyle ilgili kendi binasını yapabileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber