Vecdi Yanbaz, Büro Memur Sen başkanlığına seçildi

Büro Memur Sen'in yeni başkanı Vecdi Yanbaz seçildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Aralık 2016 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vecdi Yanbaz, Büro Memur Sen başkanlığına seçildi

Büro Memur Sen Başkanlığına Vecdi Yanbaz seçildi

Vecdi Yanbaz kimdir?

Vecdi Yanbaz 1975 yılında Mersinde doğdu. Memuriyet hayatına Konya Defterdarlığında başladı. Mersin Vergi Dairesi Başkanlığında gelir uzmanı olarak gÖrev yapmakta. Lisans mezunu olan Yanbaz, Mersin'de Büro Memur-Sen işyeri sekreterliği, ilçe temsilciliği ve sonrasında da Memur-Sen il yÖnetiminde aktif gÖrev aldı. Sonrasında Büro Memur-Sen Mersin Şube Başkanlığı gÖrevini yürüttü. Büro Memur-Sen'de Genel Eğitim Sekreterliği gÖrevini yürüten Yanbaz, şu an Büro Memur-Sen'de Genel Mali Sekreter olarak görev yaptı. Yanbaz evli ve 2 çocuk babasıdır.

BÜRO MEMUR-SEN 6. OLAĞAN GENEL KURULU:

Memur-Sen Konfederasyonuna Bağlı Büro Memur-Sen 6. Olağan Genel Kurulu 24.12.2016 tarihinde Kızılcahamam Çam Otelde gerçekleştirildi.

Büro Memur Sen Genel Kuruluna Memur-Sen Genel başkanı Sayın Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Emin Esen, Levent Uslu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özer, SGK Daire Başkanı Uğur Ünalan ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile delegeler katıldı.

Büro Memur Sen Genel Kurulu Yoklama açılış ve İstiklal Marşından sonra faaliyet ve denetim raporlarının ibrası ve oylamasından sonra Divan Başkanlığına Mevcut Genel Başkanı Sayın Yusuf YAZGAN'ın, Mevcut Genel Başkan Yardımcısı Sayın Vecdi Yanbaz 'ın ve Sayın Engin Kocabey'in listeleri sunuldu. Genel Başkan Adaylarının konuşmalarından sonra Memur Sen-Genel Başkanımız Sayın Ali YALÇIN'ın da bir konuşma yaptı.

Memur-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın yaptığı konuşmada: "1 milyon üye sayımızla erdemli ve soylu mücadelemizi kararlı adımlarla güvenli yarınlara taşıyacağız. Çünkü biz kamu görevleriyle aynı dili konuşuyoruz. Türkiye'yi kuşatan, milletle kucaklaşan erdemliler hareketi olarak, üyelerimize, milletimize, ülkemize, ümmetimize ve insanlığa karşı sorumluluklarımız var" dedi.

Kongreye 306 delege katıldı. Genel Kurulda Büro Memur-Sen Genel Başkan Adaylarından Sayın Vecdi Yanbaz 305 geçerli oyun 160 ını alarak Büro Memur-Sen Genel Başkanı seçilmiş oldu.

Büro Memur-Sen Genel Merkez Yönetimi:
Genel Başkan: Vecdi Yanbaz
Genel Başkan Vekili: Ahmet Sefa Özşahin
Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma): Metin Yılancı
Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler): Bekir Turhan
Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim): Yıldırım Akbaba
Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme): Turan Çetinkaya
Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler): Feyim Bingöl 'den oluştu.

Kongrede yapılan seçimin ardından Büro Memur-Sen Genel Başkanı seçilen sayın Vecdi Yanbaz delegasyona yaptığı konuşmasında: "Üzerimize yüklenen sorumluluğun farkındayız. Genel yetkili sendikamız Büro Memur-Sen'i birlik ve beraberlik içerinde daha ileriye taşıyacağız. Kamu görevlilerimizin sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız. Kimseyi ötekileştirmeden, kardeşlik duygularıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genel kurulumuz sonucunda kaybeden yoktur. Kazanan Büro Memur-Sen, Memur-Sen, kamu görevlilerimizdir. Allah yardımcımız olsun. Bizlere teveccüh gösteren tüm Büro Memur-Sen delegasyonuna teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber