Düşen Rus uçağından sağ kurtulan olmadı

Rusya'nın Soçi eyaletinden Suriye'ye gitmek için havalanan Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Tu-154 tipi uçak kalkıştan 20 dakika sonra radardan kayboldu. Karadeniz'e düşen uçakta aralarında askeri personel, gazeteciler ve Kızıl Ordu müzisyenlerinin bulunduğu 93 kişi hayatını kaybetti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Aralık 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düşen Rus uçağından sağ kurtulan olmadı

Rus Savunma Bakanlığı'na ait Suriye'nin Lazkiye eyaletine giden uçak Soçi'den çıktıktan sonra Karadeniz'de radardan kayboldu. 93 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçağın Soçi'den Suriye'ye gerçekleştireceği sefer sırasında havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştü. Düşen uçakta, 84 yolcu 9 de mürettebat olmak üzere 93 kişinin bulunduğu açıklandı. Uçağın düştüğü bölgede yapılan çalışmalar sonucunda 10 kişinin cesedine ulaşıldığını bildirdi. İlk ceset Soçi kıyılarına 6 kilometre uzaklıkta bulundu. Düşen Tu-154 tipi uçağın bugüne kadar 63 kez kaza yaptığı belirtildi.

UÇAN TABUT 70 METRE DERİNLİKTE

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov arama kurtarma çalışmalarına dört gemi, dört helikopter, bir uçak ile bir insansız hava aracının katıldığını ifade etti. Konaşenkov, Tu-154'ün parçalarının Soçi kıyılarında Karadeniz'in 70 metre derinliklerinde tespit edildiğini belirtti. Konaşenkov, 4 kişinin cesedine ulaşıldığı bilgisini paylaştı.

Kokpitte deneyimli pilot Volkov vardı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçağının deneyimli ve birinci sınıf pilotlardan Roman Volkov tarafından kullanıldığı kaydedildi.

Himeymim üssündeki üsse gidiyorlardı

Moskova'dan havalanan Tu-154 tipi uçağın Soçi'de yakıt ikmali yaptıktan sonra Suriye'ye gitmesi planlanıyordu. Uçak, Rusya'nın Suriye'deki Himeymim üssünde yeni yıl konseri vermek için giden koro üyelerini taşıyordu. Uçak, Rusya'nın Suriye'deki Himeymim üssünde yeni yıl konseri vermek için giden koro üyelerini taşıyordu.

Terör ihmali bulunmuyor

Rusya'da 92 kişiyi taşıyan Rus uçağının Karadeniz'e düşmesiyle ilgili yetkililerden yapılan ilk açıklamada, "terör ihtimali yok" denildi. Yetkililer, uçağın teknik bir problemden veya mürettebat hatasından dolayı düşmüş olabileceğini fakat terörizm kaynaklı olamayacağını çünkü uçağın ordunun işletiminde olduğunu vurguladı.

Türkiye'den taziye mesajı

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Rus uçağının Karadeniz üzerinde düşmesi sebebiyle Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev'e doğrudan bir taziye mesajı gönderdiği bildirildi. Başbakan Yıldırım, Tupolev Tu-154 tipi bir uçağın düşmesiyle ilgili hayatını kaybedenler için hükumetin taziye ve dayanışma mesajı iletti.

Enkaz, denizdeki yağ izlerinden tespit edildi

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kıyıya 5 km uzaklıkta yağ izlerine, 1,5 km mesafede ise uçağa ait parçaların tespit edildiğini açıkladı. Uçağın plotaj hatası ve teknik arızadan düşmüş olabileceği dile getirildi. Olay yerine Karadeniz filosundan 27 gemi, uzaktan yönetilen denizaltıyla birlikte 100 dalgıç gönderildi.

Meşhur koro tarih oldu

Suriye'deki askeri üsse gittiği belirtilen Rus uçağında ünlü Kızıl Ordu Korosu'nun 64 üyesi de bulunuyordu. Korosu, Himeymim üssüne yeni yıl konseri vermek için gidiyordu.

Rusya Savunma Bakanlığı, uçakta sekizi mürettebat 93 kişi bulunduğunu ifade ederek "Listede, Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkisinin ismi yer alıyordu" dedi.

uçakta 3 gazeteci bulunuyordu

İsimler arasında Kızıl Ordu Korosu Sanat Yönetmeni Aleksandr Halilov ve Savunma Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Anton Gubankov, Rus NTV kanalının 3 çalışanı, muhabir Mihail Lujnetskiy, kameraman Oleg Pestov ve ses operatörü Yevgeniy Tolstov ve Zvezda televizyonundan muhabir Pavel Obuhov, kameraman Aleksandr Suranov ve kameraman yardımcısı Valeriy Rjevskiy bulunuyor. Uçakta bulunduğu düşünülen Rus kanalı NTV'nin ses kayıtçısı Yevgeniy Tolstov uçuştan önce Facebook hesabından uçağın resmini paylaşmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-154 uçağında kurtarılan kimsenin olmadığıını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber