Türk Sağlık-Sen sözleşmeli personelin eş durumu tayinleri konusunda Danıştaya dava açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi bünyesinde kurulan Sözleşmeli Personel Platformu, ilk olarak dokuz başlık altında topladığı sorunların çözümünü mahkemede aramaya karar verdi.

Platformun çalışmaları doğrultusunda Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, çok sayıda sözleşmeli personeli mağdur eden eş durumu tayinleri konusunu Danıştay nezdinde açtığı davayla yargıya taşıdı.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, son olarak, bir çok çalışanı mağdur ettiğini, ailelerin parçalanmasına sebep olan eş durumu tayinlerini engellediğini öne sürdüğü hizmet sözleşmesinin 10. maddesi için dava açtı.

31 Ocak 2007 tarihinde açılan davada özetle şu hususlar yer aldı: Kamu görevlisi kapsamı içinde yer alan sözleşmeli personellerin tayin hakkı bakımından diğer personellerden farklı bir uygulamaya tabi tutulmasının Anayasanın 10. maddesindeki kanun önünde eşitlik ilkesine ve 41. maddesinde yer alan Aile bütünlüğünün korunması ilkesine aykırılık teşkil ettiği, 657 sayılı DMK'nun 4/b maddesinde ve Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 20. maddesinde eş durumu nedeni ile tayin hakkını engelleyen bir hükmün bulunmadığı ve Milli Eğitim Bakanlığında aynı statüde istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayin hakkının emsal alınması gerekçeleri doğrultusunda eş durumu nedeni ile tayin hakkını engelleyen hizmet sözleşmesi'nin 10. maddesinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

Ayrıca, Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak açtığı davanın dışında bireysel olarak dava açmak isteyen sözleşmeli personele de dilekçe örneği dağıtarak bunları kurumlarına verebileceklerini ve kurumlarından 60 gün içinde cevap gelmemesi ya da red cevabı verilmesi halinde dava açabileceklerini hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber