Generallerin davasında düğümü IP numarası çözecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında eski 4 kuvvet komutanının da bulunduğu 312 generalin, Vakit gazetesi ve eski RTÜK üyesi Mehmet Doğan aleyhine açtığı manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Yargıtay'ın bozma kararından sonra, Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde yeniden görülen davanın bugünkü duruşmasına, generallerin avukatı Bilgin Yazıcıoğlu ile Vakit gazetesi sahibi davalı Nuri Aykon'un avukatı Hacı Ali Özhan ve Mehmet Doğan'ın avukatı Mustafa Küçükkonyalı katıldı.

Avukat Yazıcıoğlu, Yargıtay'ın bozma ilamında konunun biraz daha derinleştirilmesinin istendiğini ancak Türk Telekomünikasyon A.Ş'den gelen yazıda, bu kurumun iç işleyişi itibariyle bir yıllık kayıt tutulduğunun belirtildiğini aktardı.

?Davada adı geçen kişinin, Mehmet Doğan olduğunun anlaşıldığını? kaydeden Yazıcıoğlu, bu kişinin Bağcılar Asliye Ceza Mahkemesinde de yargılandığını ifade ederek, bu anlamda ?iddialarının sübuta erdiğini? söyledi.

Yazıcıoğlu, Yargıtay'ın bozma ilamında eksiklik olarak belirtilen hususların da böylece tamamlandığını belirterek, davanın kabul edilmesini talep etti.

Avukat Mustafa Küçükkonyalı ise tüm dosya kapsamında, ?dava konusu yazıyı yazan kişinin müvekkili Mehmet Doğan olmadığının anlaşıldığını? savundu. Küçükkonyalı, Türk Telekom A.Ş'den gelen yazı ile Hece Dergisince yayınlanan tekzip yazısının, Doğan'ın söz konusu yazıyı yazmadığının kanıtı olduğunu söyledi. Küçükkonyalı, Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın iddianamesinin düzenlenmiş olmasının Doğan'ın, Asım Yenihaber olduğuna delalet etmeyeceğini öne sürerek, davanın reddini istedi.

Nuri Aykon'ın avukatı Hacı Ali Özhan da Asım Yenihaber takma adıyla yazı yazan kişinin, Vakit Gazetesinin eski yazı işleri müdürü Mehmet Özmen olduğunu kaydetti. Özhan, davacı tarafın söz konusu yazıyı yazan kişinin Mehmet Doğan olduğu iddiası üzerine bu kişinin davalı konumuna geldiğini, ancak bunun doğru olmadığını söyledi.

Davacılardan Şahap Tuncer'in de vefat ettiğini öğrendiklerini belirten Özhan, bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Yargıç Adem Albayrak, avukat Yazıcıoğlu'na, davacılardan Şahap Tuncer'in ölüp ölmediğini araştırmak üzere süre verilmesine karar verdi.

Albayrak, dava konusu yazının gazeteye gönderildiği bilgisayarın IP numarası ile Mehmet Doğan'ın bilgisayarının IP numarasının aynı olup olmadığı, aynı ise bir bilgisayara ait IP numarasının başka bir bilgisayar tarafından kullanılıp kullanılamayacağı konusunda, bir bilgisayar mühendisi ve bir hukukçudan oluşan bilirkişi heyetinin inceleme yapmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber