Eski gümrük müsteşar vekili için kampanya

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir grup Gümrük Müsteşarlığı çalışanı, iddialar nedeniyle Danıştay'ın hakkında soruşturma izni vermesi nedeniyle geçen hafta görevinden kendi isteğiyle istifa eden Eski Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin'in göreve dönmesi için, ?Müsteşarımızı Geri İstiyoruz? kampanyası başlattı.

Bursa Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürlüğünde görevli Ertuğrul Öztürk'ün başını çektiği Gümrük çalışanları, düzenledikleri imza kampanyası çerçevesinde yaptıkları açıklamada, Şahin gibi değerli bürokratların, ?çevresini aydınlatırken eriyen mum misali, erimelerinin önüne geçilmesini? istediler.

?Büyük bir onur ve örnek davranışla, kendi isteğiyle istifa eden Müsteşarımızın bu davranışı, biz Gümrük çalışanlarını derinden etkilemiş ve büyük bir üzüntü içine itmiştir? diyen çalışanlar, Şahin gibi kendisini devlet hizmetine adayan, ancak bir takım çıkar çevrelerinin rantlarına engel olduğu için iftira, karalama ve komplolara maruz kalan görevlilerin desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Türkiye'nin geleceği için dürüst insanların artık cesur olması gerektiğini ve tepkilerini demokratik yollardan göstererek, seslerini duyurmaları gerektiğini dile getiren çalışanlar, şunları kaydettiler: ?Suçlu olduğu ispatlanıncaya kadar herkes masumdur. Yüce Türk adaletinin sonunda gerçeği ortaya çıkaracağına olan inancımız tamdır. Yapan kim ya da kimler olursa olsun, her türlü yolsuzluğun ve haksızlığın karşısında olan bizler, gümrük çalışanları olarak, müsteşarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Aynı durum, çok değerli bir bürokrat olan yeni müsteşarımız için de geçerli olup, gerek ülkemize gerekse de kurumumuza büyük katkılar sağlayacak yöneticilere ülkemizin ihtiyacı bulunduğu bilinen bir gerçektir...

Hiç bir çıkarı olmadan, vatana hizmet anlayışıyla ve büyük bir fedakarlıkla kurumumuza ve ülkemize katkıları gümrük camiası olarak yakından bilinen ve takip edilen eski müsteşarımıza, kurumumuza ve ülkemize verdiği hizmetten dolayı en derin teşekkürlerimizi sunuyor, en kısa zamanda daha aktif, daha büyük görevlerde aramızda görmek istiyoruz.?

BÜLENT ERTEM ATANMIŞTI

Bu arada Mehmet Şahin'in istifasıyla boşalan Gümrük Müsteşar Vekilliğine, aynı yerde Müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Bülent Ertem atanmıştı. Eski Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin, iddialar nedeniyle Danıştay'ın hakkında soruşturma açılması izni vermesi üzerine, geçen hafta cuma günü, toplantı sırasında Devlet Bakanı Tüzmen'den, görevden alınmasını istemişti. Bakan Tüzmen, Mehmet Şahin?in istifasını Pazartesi itibariyle kabul etmişti.

Sonrasında Gümrük Müsteşar Vekilliğine, aynı yerde Müsteşar Yardımcısı olan Bülent Ertem atandı. Ertem'den boşalan Müsteşar Yardımcılığına ise Ali Nural getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber