Polis ve avukatlı 28 kişilik suç örgütü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında bir polis ve bir avukatın bulunduğu 28 şüpheli hakkında, 2 yıl 6 aydan, ağırlaştırılmış müebbet hapse varan değişik ceza istemleriyle iddianame düzenlendi.

''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, cinayet, gasp ve çok sayıda hırsızlık'' olaylarına ilişkin 28 şüpheli hakkında, 2 yıl 6 aydan, ağırlaştırılmış müebbet hapse varan değişik ceza istemleriyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 mağdur ve 59 müştekiye yer verilerek, suç örgütünün 64 eylemi tek tek sıralandı.

Bir avukat ile bir polis memurunun, diğer 26 kişiyle birlikte şüpheli olarak gösterildiği iddianamede, şüphelilerin üzerine atılı suçlamalar, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt içerisinde silahla adam öldürmek, yaralamak, nitelikli gasp, nitelikli otomobil hırsızlığı, evden hırsızlık, sahte belge düzenleyerek kullanmak, sahte kimlik ve ehliyet kullanmak, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' olarak gösterildi.

-SUÇ ÖRGÜTÜ İÇERİSİNDE İHTİSAS ALANLARI-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ortaklaşa ve planlı olarak soruşturma yapıldığı belirtilen iddianamede, çalışma sırasında, örgüt üyelerinin düzenli bir şekilde iş bölümü yapılmak suretiyle suç olaylarını gerçekleştirdikleri anlatıldı.

İddianamede, suç örgütü üyelerinin, bir kısmının araç hırsızlığı, bir kısmının silahla cinayet ve yaralama, başka bir kısmının ise çalıntı otomobillere sahte belge düzenleyerek satışını sağladıkları, bazılarının da elde edilen paraları gayrimenkul almak ve iş yerleri açmak suretiyle akladıkları, ayrıca bir avukatın da hukuki mesnetten uzak olarak bu kişilere yardımcı olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Şüpheli avukatın iddianamede, örgüt elebaşı olduğu öne sürülen Abdullah Ünal'dan yüksek miktarda para talep ederek, karakolda görevli elemanlara para vereceğinden bahisle görüşmelerde bulunduğu, ayrıca kendi özel işleri için Ünal'dan sık sık modeli yüksek araba isteyerek gezdiği, bir aracın da kendisine devir edilmesini istediği, bu şekilde örgüte ve örgüt üyelerine yardımcı olduğu ileri sürülüyor.

-''İKİZ PLAKA, İKİZ RUHSAT''-

İddianamede bazı şüphelilerin, çalıntı araçlara, trafik kayıtlarına girerek model ve renk benzerliği bulunan araçlara uygun sahte belge ve plaka düzenleyerek yurt içinde ya da yurt dışında sattıkları, bu şekilde ''ikiz plaka, ikiz ruhsat'' denilen olayı meydana getirdikleri ifade ediliyor. Şüphelilerden bazılarının, özellikle tek ve sürücüsü bayan olan lüks araçları trafikte takibe alarak, uygun bir yerde kendi araçlarıyla arkadan ''tıklama'' yöntemiyle çarptıkları anlatılan iddianamede, bu kişilerin, sürücünün şaşkınlığından faydalanarak otomobili alıp kaçtıkları belirtiliyor. İddianamede, sürücünün direnmesi ya da kontak anahtarı elinde aracından inmesi halinde silah tehdidiyle otomobilin gasp edildiği kaydediliyor.

Abdullah Ünal, bir polis memuru ve bir avukatın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin, 2 yıl 6 aydan başlayarak ağırlaştırılmış müebbet hapse varan değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor. İddianamede, operasyon sırasında polise direnen ve çatışmada ölen 3 kişiyle ilgili ise ''kovuşturmaya yer olmadığı'' ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber