Mercedes'li, 462 altınlı tapu memuru

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Şubat 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Gaziosmanpaşa Tapu Sicil Müdürlüğü'nde görevli 7 çalışan hakkında 'haksız mal edinmek' suçundan 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

760 YTL maaş alan A.D.'nin eşi adına kayıtlı 2005 model Mercedes minibüsü bulunduğu ortaya çıktı. 462 cumhuriyet altını olan A.Y. ise ?Eşimin altın günlerinden geldi? dedi

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, e-posta yoluyla gelen bir ihbarı değerlendirerek Kadastro ve 1,2 ve 3'üncü Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü memurları ile çalışan 20 personel hakkında soruşturma başlattı. Mal varlıkları incelenen eski Kadastro Müdürü M.Ö., kontrol mühendisi A.Y., kontrol mühendisi M.Y., kontrol memuru M.V., 2. Bölge Müdür Yardımcısı M.D., Tapu Sicil Katibi K.T. ve hizmetli A.D. hakkında ?haksız mal ediniminde? bulundukları gerekçesiyle dava açıldı.

Bunun adı haksız mal edinme

Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Erkan tarafından hazırlanan iddianamede 7 kişinin 2005 ve 2006 itibarı ile maaş ve ek gelirleriyle tespit veya beyan edilen harcamaları karşılamasının mümkün olmadığı belirtilerek şöyle denildi: ?Kamu veya genel ahlaka uygun olarak sağlandığı ispat edilemeyen mallar veya ilgilinin sosyal yaşantısı bakımından geliri ile uygun olduğu kabul edilemeyecek harcamalar şeklinde ortaya çıkan artışlar, bu kanunun uygulanmasında haksız mal edinme sayılır.?

Maaşının 4-5 katını harcıyordu

İddianamede, 2005-2006 arasında Kadastro Müdürü olarak görev yapan M.Ö.'nün, kredi kartlarından maaşının 4-5 katı harcalamalar yaptığına yer verilerek, kredi kartı borçlarının tamamını ya da büyük oranını kapattığı anlatıldı. M.Ö.'nün harcamalarının geliriyle orantılı olmadığına dikkat çekildi. 2. Bölge Tapu Sicil Müdür Yardımcısı olarak görev yapan M.D.'nin eşi adına açılan döviz hesabında 38 bin dolar nakit bulunduğu ancak beyanının ikna edici olmadığı kaydedildi.

227 cumhuriyet altını gelmiş

Kadastro Kontrol Mühendisi A.Y.'nin beyanında 30 bin YTL'ye sattığı daireden elde ettiği gelirle 235 cumhuriyet altını aldığını belirtmesine karşın, 462 cumhuriyet altını olduğu tespit edildi. Bildirmediği 227 adet cumhuriyet altının eşinin okulunda düzenlenen altın günlerinden geldiğini iddia eden A.Y. ile eşinin ayda 2 bin 350 YTL maaş aldığı, her ay 572 YTL tüketici kredisi ödedikleri, gelirlerinin 4-5 katı harcamalar yaptıkları kaydedildi.

Kızını yurtdışında okutuyor

984 YTL maaş alan Kadastro Kontrol Memuru M.V.'nin yurtdışında okuyan kızı A.V.'nin döviz hesabına sık sık yüklü miktarda dolar yatırdığına dikkat çekildi. 3. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'nde ?hizmetli? kadrosunda çalışan A.D.'nin eşi adına kayıtlı 2005 model Mercedes marka minibüsünün olduğu hatırlatılarak, noterde 61 bin YTL gösterilen aracın piyasa değerinin daha yüksek olduğu, 760 YTL maaş alan hizmetlinin bu aracın edinimi sırasında ödenen 61 bin YTL'nin kaynağını açıklayamadığı ifade edildi. 7 şüphelinin ?haksız mal edinmek? suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber