Yuvada dehşet!.. Öğretmen uzaklaştırıldı, bayan görevliler işten atıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, İstanbul'da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı bir çocuk yuvasındaki dayak ve şiddet görüntüleriyle ilgili olarak, "grup sorumlusu din öğretmeninin görevinden uzaklaştırıldığını, 3 bayan görevlinin de iş akitlerinin feshedildiğini" bildirdi.

Seyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Avrupa Yakasında bulunan ve 7-12 yaş arası çocukların kaldığı çocuk yuvasındaki yaşanan olaydan 2 Şubat Cuma

günü haberdar olduklarını ve derhal olaya el koyduklarını söyledi.

Olayı duyar duymaz SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'ın İstanbul'a geldiğini ve başmüfettişlerin Cuma sabahı hemen soruşturmaya başladıklarını belirten Seyman, "Olayla ilgili grup sorumlusu din öğretmeni görevinden uzaklaştırıldı, ayrıca 3 bayan görevlinin iş akitleri feshedildi" dedi.

Seyman, sadece öğretmenin memur olduğunu, diğerlerinin ise sözleşmeli elemanlar olduğunu dile getirdi.

Çocuk yuvasında yaşananlarla ilgili görüntüleri, kendisinin, SHÇEK Genel Müdürü Barış'ın ve müfettişlerin ancak dün akşam izleyebildiklerini anlatan Seyman, şunları söyledi:

"İş akitleri feshedilenler zaten memur değiller. Onlar hakkında başmüfettişlikçe yapılacak işlem, olayın ve sorumluluklarının tespitinden ibarettir. Bunlarla ilgili adli sorumluluk genel hükümlere tabidir ve tamamen Cumhuriyet Başsavcılığının yetkisindedir. Dolayısıyla, bundan sonra, idari yönden bizim adli yönden bağımsız yargının yetki ve takdirlerindedir. Bu işlemleri sürdürüyoruz. Başmüfettişler yürüttükleri inceleme kapsamında ihtiyaç duydukları takdirde doğrudan Cumhuriyet Başsavcılıklıklarına suç duyurusunda bulunma yetkisine haizdirler. Görüntüler dün akşam yayınlandı. Onlar, bugün bir takım ifadeler alacaklar. Ondan sonra yasal gereğini onlar bilir. Ayrıca belki Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuda talimatları olacaktır. Bunlar intikal ettiği anda derhal yargının talimatları yerine getirilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber