Unakıtan 7000 ytl tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 15:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Unakıtan'ın Villalarına Jet Onay" başlıklı haberde, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Tercüman Gazetesi ve muhabiri aleyhine açtığı davada, 7 bin YTL manevi tazminat kazandı.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Unakıtan'ın avukatı Ali Özkaya ile Tercüman Gazetesi ve muhabiri Erhan Öztürk'ün avukatı Neslihan Öztürk Oral katıldı.

Avukat Özkaya, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini talep etti. Özkaya, "Mahkemeye ulaşan resmi yazılardan da bilindiği üzere gazetede çıkan haberin gerçek dışı olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

Tercüman Gazetesi ve muhabiri Erhan Öztürk'ün avukatı Neslihan Öztürk Oral ise dava konusu yazıda hakaret teşkil edecek herhangi bir tabir bulunmadığını savunarak, Unakıtan'ın siyasi kişiliği nedeniyle eleştiriye açık olması gerektiğini söyledi. Oral, davanın reddedilmesini istedi.

Yargıç Mehmet Selim Kaya, davayı kısmen kabul ederek, Tercüman Gazetesi ve muhabiri Öztürk'ü, Maliye Bakanı Unakıtan'a, dava konusu haberin yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 7 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Unakıtan'ın avukatı Ali Özkaya tarafından açılan davanın dilekçesinde, Tercüman Gazetesinde, 21 Nisan 2006 tarihinde "Unakıtan'ın Villalarına Jet Onay" başlıklı bir haber yayınlandığı belirtilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber