7 Şubat 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 ŞUBAT 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan'a gidiyor.

- Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesine ilişkin anlaşma, Başbakan Erdoğan, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılacağı törenle imzalanacak.

- Saakaşvili ve Aliyev ile görüşmeler yapacak olan Erdoğan, TAV tarafından inşa edilen Tiflis Uluslararası Havaalanı'nın açılış törenine katılacak.

2- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları çerçevesinde, Kongre üyeleriyle görüşmelerde bulunacak.

3- İspanya parlamento heyetinin Meclis temasları...

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, İspanya Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Joseph Antoni Duran Lleida başkanlığındaki parlamento heyetini, kabul edecek.

- Konuk heyet, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ile de görüşecek.

4- Beşiktaş Kulübünün yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, Ankara'da bir dizi ziyarette bulunacak.

- Üyeler, sırasıyla 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve TBMM Başkanı Arınç'ı ziyaret edecek.

5- Nüfus sayımı, tüm illerde başladı.

- Devlet Bakanı Beşir Atalay: "Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi, 81 ilde başladı ve haziran ayı sonunda bitecek."

- "Bu, sayımdan öte bir sistem değişikliği."

6- İnternette güvenlik kampanyası...

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond McLoughney ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan ile "İnternette güvenlik" kampanyasını başlatacak.

7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da düzenlenen "Turquality" toplantısına katılacak.

8- TBMM'den...

- Genel kurulda, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmalarına olanak tanıyan yasa tasarısının görüşmeleri sürecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, çalışanların vergi iadesi için fiş toplama uygulamasına da son veren tasarı ile yurt dışı çıkış harcını yeniden düzenleyen tasarı görüşülecek.

- İçişleri Komisyonunda, çarşı ve mahalle bekçilerinin emniyet hizmetleri sınıfına alınmasına ilişkin yasa teklifi ele alınacak.

- Tarım Komisyonunda, Tapu Yasası Tasarısı görüşülecek.

9- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul'da "Organize Sanayi Bölgelerinin Sorunları-Çözüm Yolları" konulu panele katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul'da basın toplantısı düzenliyor.

10- Filistin'de iç çatışmaya çözüm çabaları...

- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas lideri Halid Meşal'in Mekke'de yapılması öngörülen görüşmesi bugün gerçekleşiyor.

11- Türk-İş Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, Ankara'da toplanacak.

12- Bulgaristan'ın Burgaz Limanı'nı Yunanistan'ın Dedeağaç Limanı'na bağlayacak Burgaz-Dedeağaç petrol boru hattı projesiyle ilgili anlaşma, bugün Burgaz kentinde imzalanacak.

13- Toplantı...Ziyaret...Konferans...

- İsviçre Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve İçişleri Federal Departmanı Başkanı Pascal Couchepin, Mardin'de valiliği ve belediye başkanlığını ziyaret edecek ve tarihi yerleri gezecek.

- Ankara Sivil Toplum Meclisinin (ASTOM) olağan toplantısı, Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu'nda yapılacak.

- Salihli Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerinin Ankara toplantısı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştiriliyor.

- Denizcilik ve gemi sektöründeki yönetim ve denetim faaliyetlerini 247 yıldır sürdüren Lloyd's Register, yönetim sistemi belgelendirme birimini hizmete açacağı İzmir'de, basın toplantısı yapacak.

- Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen ile yönetim kurulu başkanı Fritz Schaumann, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu makamında ziyaret edecek.

- İzmit'te, Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliğiyle "hekim ve hasta hakları" konulu konferans yapılacak.

14- "Marmara Denizi alarm veriyor."

- Ege ve Karadeniz arasında "biyolojik koridor" özelliği taşıyan Marmara Denizi'nde kirlenme parametresi olarak en sık kullanılan bulanıklık oranının son 3 yılda yüzde 80 arttığı bildirildi.

- Kirlilik nedeniyle adeta "açık kanalizasyona" dönüşen Marmara'da karides, yengeç ve sünger gibi 50'nin üzerinde deniz canlısının neslinin tehlikede olduğu kaydedildi.

15- "Küresel ısınmanın neden olabileceği değişikliklere de ışık tutacak..."

- Samsun ve yöresinde tatlı su balıklarına yönelik olarak başlatılan ve 4,5 yıl süren bir araştırma sonucunda 19 ayrı familyadan 52 tür belirlendi.

- Araştırmayı yürüten Prof. Dr. Nazmi Polat: "Bu araştırma, küresel ısınmanın neden olacağı değişikliklerin gözlenmesi açısından da önemli."

16- Karaburun'a sakız ormanları projesi...

- Yarımada Çevre Platformu Sözcüsü Ümit Bora: "Karaburun bölgesinde sakız ormanları oluşturarak köylerde işsizliği önler, ekonomik kalkınmayı sağlar, şehirlere göçü de durdurabiliriz."

17- (A) ve Ümit Milli futbol takımları, özel maçta başkent Tiflis'te Gürcistan ile karşılaşıyor.

18- Beko Basketbol Ligi'nde 18. hafta maçları bugün yapılacak.

19- Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Ligi play-off 1. tur 3. ve son maçında Fenerbahçe, Belçika'nın Dexia Namur takımıyla İstanbul'da karşı karşıya geliyor.

20- Voleybolda Avrupa kupaları heyecanı sürüyor.

- Bayanlar Indesit Şampiyonlar Ligi play-off 1. tur ilk maçlarında Vakıfbank Güneş Sigorta, İstanbul'da, İtalya'nın Vini Monteschiavo Jesi, Eczacıbaşı ise deplasmanda Hollanda'nın Dela Martinus Amstelveen takımlarıyla mücadele edecek.

- Erkekler "Top Teams" Kupası çeyrek final rövanş maçında Arkasspor, İtalyan ekibi Cimone Modena ile deplasmanda karşılaşacak.

21- Voleybol Birinci Ligleri'nde erkeklerde 4, bayanlarda da 1 maç oynanacak. 22- Futbolda Lig (B) 1. Klasman Grubu'nda ilk hafta maçları bugün yapılıyor.

22- Türkiye Bayanlar Güreş Birinciliği müsabakaları, Ankara'da sürüyor.

AA


7 ŞUBAT 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, İspanya Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Joseph Antoni Duran Lleida ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesiyle ilgili anlaşmayı imzalayacak. Erdoğan, Tiflis Uluslararası Havaalanı'nın açılış törenine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan basın toplantısı düzenleyecek.

- TBMM İçişleri Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu, TBMM Okullarda Şiddet Araştırma Komisyonu toplanacak.

- TBMM AB Uyum Komsiyonu'nu, İspanya Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Joseph Antoni Duran Lleida ve beraberindeki heyet ziyaret edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Washington'da temaslarını sürdürecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Eskişehir'de ziyaretlerde bulunacak ve açılışlara katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 10.30'da Swiss Otel'de Turgualite Toplantısı'na katılacak. Tüzmen, saat 18.00'de, Osmanbey'de 9. Uluslararası İstanbul Moda Fuarı 2007/1'e katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 11.00'de, UNICEF temsilcisi Edmond McLoughney ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan'la birlikte 'İnternette Güvenlik' kampanyası ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Eskoop Sanayi Sitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "Organize Sanayi Bölgelerinin Sorunları, Çözüm yolları" konulu panele katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin il merkezinde saat 11.00'de güncel gelişmelere ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Danışmanı Mustafa Göktaş, saat 15.30'da partisinin Konya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Sosyal Demokrat Halk Partisi Genel Başkanı Murat Karayalçın başkanlığındaki SHP heyeti, saat 11.00'de, BASK Genel Başkanı Resul Akay'ı ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İsviçre Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve İçişleri Federal Departmanı Başkanı Pascal Couchepin, Mardin'de ziyaretlerde bulunacak.

- Ankara Sivil Toplum Meclisi olağan toplantısı, saat 10.00'da yapılacak.

- Kamu Kesiminde Toplu İş Sözleşmesi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, saat 11.00'de yapılacak.

- Ankara Kırıkkale Sanayici İş Meslek Sanat Spor Bilim Adamları ve Yöneticileri Derneği tarafından saat 19.00'da 'Stres ve Stresle Mücadele Yöntemleri' konulu söyleşinin 2.'si düzenlenecek.

- Türkiye Sakatlar Derneği, Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü ve Elmadağ Özürlüler Derneği, saat 11.00'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret edecek.

- İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, saat 18.00'de Altı Nokta Körler Vakfı Zeki Akkök Masaj Eğitim ve Uygulama Bölümü'nde eğitim alan engelliler ile ilgili basın açıklaması düzenleyecek.

- Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ı terör örgütü PKK militanı oldukları gerekçesiyle öldürdüğü iddia edilen 4 polis memurunun yargılanmalarına, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

- Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık, saat 17.30'da Bağcılar Halk Sarayı'nda Kent Konseyi toplantısında konuşma yapacak.

- Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, saat 11.30'da Yayla 500. Yıl Bulvarı ve Naci Kasım Caddesi üzerinde halka 30 bin Lale Soğanı dağıtacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

İngiltere'de kuş gribi

- İngiltere'de ortaya çıkan kuş gribi hastalığı, yetkilileri harekete geçirdi.

İtalyan futbolunda şiddet

- İtalya, geçtiğimiz hafta maç sonrasında yaşanan olayları tartışmaya devam ediyor. Başbakan Prodi ve kabinesi biraraya gelerek, futbol sahalarında güvenliğin sağlanması konusunu görüşeçek.

Kosova'nın nihai statüsü

- Kosova'nın nihai statüsü için bekleyiş sürüyor. Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, AB Dışpolitika Şefi Solana ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Rehn, Belgrad'ta düzenlenen toplantıya katılıyor.

Almanya, Afganistan'a Tornado gönderiyor

- Almanya hükümeti, Afganistan'a keşif amaçlı kullanılmak üzere Tornado tipi savaş uçağı gönderilmesini karara bağladı.

Tsunami erken uyarı sistemi

- Tsunami erken uyarı sistemine ilişkin olarak düzenlenen 3. Avrupa Konferansı Almanya'nın Bonn kentinde yapılıyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni'nin Batı Trakya gezisi

- Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni, bölgedeki ziyaretini sürdürüyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Sabancı Holding Tekstil Grubu altında faaliyet gösteren Bossa ve Yünsa, 07-09 Şubat tarihleri arasında Münih'te düzenlenecek Munich Fabric Start 2007 Fuarı'na katılacak.

- Ev aletleri sektöründe, 1 milyar Euro'yu aşan cirosuyla dünya pazarının önde gelen şirketlerinden biri olan İtalyan Candy Grubu'nun Türkiye'yi üretim üsleri arasına katması hakkında basın toplantısı saat 15.00'te Ritz Carlton Otelde yapılacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Fenerbehçe Spor Kulübü futbolcuları, saat 17.00'de Bahçelievler Türk Böbrek Vakfı'nda ziyarette bulunacak.

- Türkiye A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Gürcistan'la Tiflis'te, saat 19.00'da karşı karşıya gelecek.

- Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Gürcistan'la Tiflis'te, saat 11.00'de karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi 2. tur üçüncü ve son maçında Fenerbahçe, Belçika'nın Dexia Namur takımı ile Caferağa Spor Salonu'nda, saat 19.30 karşı karşıya gelecek.

- Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi 1. Klasman Grubu'nda ilk hafta maçları yapılacak.

- Beko Basketbol Ligi'nde 18. hafta maçları oynanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber