Sağlık ekipleri donma tehlikesi geçirdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Başkale ilçesinin Esenyamaç köyü Sualtı mezrasında bir kişi Başbakanlık'ı arayıp köylerinde 35 çocuğun salgın bir hastalığa yakalandığını ihbarını yaparak yardım istedi.

Bu bilgi hemen Kaymakamı Ali Arslantaş'a iletildi. Kaymakam Arslantaş, haberi alır almaz 112 Acil Servisi'ne köye gitme talimatını verdi. 112 Acil servisi 1'i paletli olmak üzere 2 tam donanımlı ambulans, 2 doktor ve 4 sağlık görevlisi ile birlikte saat 17:00 sıralarında köye doğru yola çıktı.

Sağlık görevlileri ihbarın yapıldığı köye 8 km kala kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Bulundukları yerden GSM şebekeleri çekmediği için kimseye haber veremeyen ekipler ambulansların içine girerek kurtarılmayı bekledi.

Kaymakam Arslantaş, aradan 5 saat geçince sağlık görevlilerinden bir haber alamayınca yanına Özel İdare'ye ait kar temizleme aracı ve jandarma ile birlikte köye doğru yola çıktı.

2 saat sonra sağlık görevlilerine ulaşan kurtarma ekibi ve kaymakam sağlık görevlilerini aracın içinde buldu. Araçtaki sağlık görevlilerinin üşüyen ellerini ısıtmak için çakmaktan yararlandıkları belirtildi.

Sağlık ekiplerine yetişen kurtarma ekipleri, kara saplanan araçları kurtardıktan sonra kar temizleme aracı kalan 8 km'lik yolu açmak için öne düştü.

Yapılan çalışmalar sonunda sabah 04:00'te Kaymakam Arslantaş, kurtarma ekipleri ve sağlık ekipleri jandarma ekibiyle beraber köye girdi.

Sabahın ilk saatlerinde araç sesi ile uyanan köylüler karşılarında ekipleri görünce şaşırdı. Arslantaş, köy muhtarı Yakup Akkaya'yı çağırarak hasta çocukların evlerinin gösterilmesini istedi. Ancak köy muhtarı, köylerinde ne salgın hastalığın ne de hasta çocuğun bulunduğu cevabını verince ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Kaymakam Arslantaş, "Bu ihbarı kim yaptı. Neden buna ihtiyaç duydunuz. Bu asılsız ihbar yüzünden az daha sağlık görevlilerimiz yolda donacaktı." şeklinde kızgınlığını ortaya koydu.

Kardan ve tipiden donma tehlikesi geçiren ekipler ve Kaymakam Arslantaş, köyde bir eve girerek ısındı.

Sağlık ekibinin içinde yer alan Dr. Selim Kekriklioğlu'nun ayak parmakları dondu. Sağlık ekiplerinin kurtarmak için yola çıkan Kaymakam Arslantaş ise düşerek sağ el bileğini zedeledi. Asılsız ihbar dolayısıyla zor anlar geçiren ekip, köyde ısındıktan sonra akciğer yetmezliği olan 84 yaşındaki bir hastayı muayene ettikten sonra köyden döndü.

Asılsız ihbarı kimin yaptığı öğrenilemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber