Trabzon'da 3 askerin yargılamasında, tutukluluğun devamına karar verildi

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan teğmen, üsteğmen ile tutuksuz sanık uzman çavuşun yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2017 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon'da 3 askerin yargılamasında, tutukluluğun devamına karar verildi

- Trabzon'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Trabzon Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli Teğmen Ercan Gülen, Üsteğmen Murat Bulut ve tutuksuz sanık 4'üncü Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda Uzman Çavuş E.A'nın yargılanmasına başlandı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "ByLock" programı kullandığı ve terör örgütü üyeliği suçlarından Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Teğmen Ercan Gülen ile Üsteğmen Murat Bulut ve avukatları ile tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş E.A. katıldı.

Sanık Ercan Gülen, savunmasında üzerine atılı suçları kabul etmediğini söyledi.

Adına kayıtlı 3 telefon hattı bulunduğunu belirterek, "ByLock" programını kullanmadığını ileri süren Gülen, mahkemeden tahliyesini talep etti.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Antalya'da kontrol tim kursunda bulunduğunu savunan Gülen, o gün Trabzon'da bulunmadığını ve Bank Asya'da hesabının olmadığını iddia etti.

Sanık üsteğmen Murat Bulut ise liseyi bitirdikten sonra askerliğe olan ilgisi ve ailesindeki askerler nedeniyle bu mesleği seçtiğini ifade etti.

ByLock programını kullanmadığını ve indirmediğini, durumun ortak internet kullanımından kaynaklanabileceğini savunan Bulut, alt ve üst kat komşularıyla interneti birlikte kullandıklarını öne sürdü.

Bulut, evinde arama yapıldığı sırada İzmir'de tatilde bulunduğunu ve kendisinin teslim olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da Trabzon Sahil Güvenlik lojmanlarındaydım. 22.30-23.40 saatlerinde gemi komutanım tarafından aranarak güvenlik seviyesinin kırmızıya yükseltildiği ve gemiye intikal etmem gerektiği söylendi. Gemi komutanımla birlikte gemiye intikal ettik. Komutanım Hikmet Zafer Arslan'dı. Şu an o da tutukludur. Gemide normal nöbetçi personel vardı. Grup Komutanı da Yarbay Sinan Mamak'tı. O da şu an tutuklu. Sinan Mamak emir verdi. Hikmet Zafer Arslan beni aradı. Hikmet Zafer Arslan ile gemiye gittik. Dışarıdan gelecek herhangi bir tehlikeye karşı gemimizin güvenliğini sağladık. Saat 23.55 veya 00.05 sularında 'seyre çıkın' emri geldi. Bu emri de Sinan Mamak verdi. Herhangi bir sabotaj sıkıntısı olmasın diye yaklaşık 2 saat seyre çıktık. Sinan Mamak da 23.00-23.30 sularında gruba geldi diye biliyorum. Grup komutanı evden ayrıldığında biz evdeydik. Biz 24.00 civarında çıktık. Bize onun haricinde bir yasa dışı emri olmadı. Gemiye intikal eden grubun önünden geçerken Sinan Mamak'ı gördüm. Bir şey konuşmadık. Kırmızı alarm dedi. 1,5-2 saat seyir halindeydik. Geri döndükten sonra kırmızı alarm devam etti. Gemide durduk. 16 Temmuz öğlen sıralarında kırmızı alarm sona erdi. Sayın Valimiz çağırdığı için Sinan Mamak valiliğe gitti. Normal evimize geldik."

Tutuksuz sanık Uzman Çavuş E.A. ise 15 Temmuz darbe günü amcasının oğlunun düğünü için Osmaniye'de mazeret izninde olduğunu, darbe girişimini haberlerden öğrendiğini belirterek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı beyanında, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ercan Gülen ve Murat Bulut'un üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, dijital verilere ilişkin raporların tamamlanmamış olması, ByLock programına ilişkin ayrıntılı raporun dosya içerisine alınmamış olması gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber