'Yetkisiz hükümetler Türkiye'ye zarar verdi'

Eski BBP'li Yanmaz, "Milletin vermediği iktidarı kullanan hükümetler Türkiye'ye büyük sıkıntılar yaşattı. Yalım Erez, 5'li çeteyi arkasına alıp hükümet kurmak istedi. Bunu içinize sindiriyorsunuz, ama yüzde 50'nin üzerinde oy almış kişinin kurduğu hükümeti sindiremiyorsunuz" dedi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Şubat 2017 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yetkisiz hükümetler Türkiye'ye zarar verdi'

  • ŞERİFE GÜZEL

Büyük Birlik Partisi'nde uzun yıllar ikinci adam olarak Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan eski Sivas Milletvekili Nevzat Yanmaz, milliyetçilerin "hayır" cephesinde yer almasına isyan etti. 1995'te milletvekili seçilen Yanmaz, isyanını, "3.5 yıllık milletvekilliğimiz döneminde 5 hükümet değiştirdik. Milletin vermediği iktidarı kullanan hükümetler Türkiye'ye büyük sıkıntılar yaşattı. Yalım Erez, 5'li çeteyi arkasına alıp Hükümet kurmak istedi. Bu nasıl bir demokrasi? Bunu nasıl içinize sindiriyorsunuz? Bunu sindiriyorsunuz, ama yüzde 50'nin üzerinde oy almış kişinin kurduğu hükümeti sindiremiyorsunuz" cümleleriyle ifade etti. İşte Yanmaz'ın mesajları...

İLERİDE KOALİSYON ORTAMI DOĞABİLİR: 2002'den bugüne AK Parti tek başına iktidar. Ama bu ilanihaye devam etmez, ileride koalisyon ortamı doğabilir. Koalisyon doğduğu zaman Türkiye yönetilemez hale gelebiliyor. 25 günlük hükümetler biliyoruz. Parlamenter sistemin oyunları bu. Bu bir şahıs meselesi değil, memleket meselesi. Türkiye'nin yönetiminin sağlam zemine oturması lazım.

3.5 YILDA 5 HÜKÜMET DEĞİŞTİRDİK: 95 Sivas milletvekiliyim. 3.5 yıllık milletvekilliği dönemimizde 5 hükümet değiştirdik. ANAP-DYP. O dönemin liderleri Çiller-Yılmaz, kişisel kavgaları oldu. Yürümedi. REFAHYOL hükümeti oldu. BBP olarak 7 kişiydik. Dışarıdan destek verdik. 11 ay dayanabildiler.

DEMİREL, YALIM EREZ'E GÖREVİ VERDİ: Hükümet düştükten sonra Tansu Hanım, Erbakan, Yazıcıoğlu, "hükümet kurma görevi Tansu Hanım'a verilsin" dedi. Ama rahmetli Demirel, hiçbir vasfı olmayan, 450'den biri olan Yalım Erez'e yetki verdi.

EREZ, 5'Lİ ÇETEYLE: O da çıkıp çalışma yaptı gerçekten. 5'li çeteyi arkasına alıp hükümet oluşturmak istedi. O kuramadı ama arkasından Cindoruk yeni parti kurdu. Başka partilerden insanlar geçti.

MİLLET İRADESİ YOK: Parlamenter sistemin içerisinde kesinlikle milletin iradesi yok. Sadece var gibi görünüyor. Milletin iradesinin olmadığını ben 95-99 yılları arasında vekil olarak da gördük.

ECEVİT İÇİN OY VERİR MİYDİ: O dönem MHP'ye oy veren ülkücü arkadaşlara soruyorum, Genel Başkan, 'bana oy verin, Ecevit'i Başbakan yapacağım' deseydi oy alabilir miydi? Hiç mümkün değildi. DSP de, 'MHP ile koalisyon yapacağım' deseydi o da oy alamazdı. İnsanları aldatan hareketler bunlar. Millet, sonradan oyuyla imtihan ediliyor.

HESAP VERMEDEN GİTTİLER: Bir önceki Cumhurbaşkanları, Özal, Sezer, Demirel, Gül, hiç kimseye hesap vermeden 7 sene oturdular oralarda. İstedikleri kadar da Türkiye'yi kendi zihniyetlerine göre karıştırdılar. Hiçbirisi hiç kimseye hesap vermediler.

TÜRKİYE'Yİ TAŞIYAMIYOR: Parlamenter sistem Türkiye'yi gerçekten taşıyamıyor. Milletin vermediği iktidarı kullanan hükümetler Türkiye'ye büyük sıkıntılar yaşattı.

MESELE ERDOĞAN MESELESİ DEĞİL

AÇIKLARI VAR: Kişinin peşinde değiliz, ama bu parlamenter sistemin ne kadar açıklarının olduğu, bu işi taşıyamaz hale geldiğinin görüntüsü.

ŞAHSA ENDEKSLEMEK YANLIŞ: Hayır diyen arkadaşların, "Erdoğan üzerinden siyaset yapılıyor" demelerine karşılık söylüyorum. Kesinlikle bu mesele Erdoğan meselesi değil. Kendisi de dedi 'ölümlü insanım' diye. Şahsa endekslemek o kadar yanlış ki. Şu andaki sistemin yanlış ve kapalı olan kısımlarını görmemezlikten gelmeye çalışıyorlar.

GÜÇLÜ ADAYLAR: Erdoğan'ın karşısına çok daha güçlü aday çıkarın. Millete gerçekten hizmet edeceğinizi ifade edin. En az toplumun yüzde 50'sinin birinden fazlasının oyunu alacak insanın yönetimi adaletli olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber