Kadına kalkan yasa güçleniyor

Her gün yüzlerce kadın duvarlar ardında erkek şiddetine maruz kalıyor. Kadınların çığlığını dindirmeye çalışan Aile Bakanlığı ise yeni önlemler alıyor. Buna göre, yasanın etkinliği artırılacak, kadın konukevi ve şiddet önleme merkezleri çoğalacak

Haber Giriş : 18 Şubat 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadına kalkan yasa güçleniyor

Kadına şiddet oranları her geçen gün biraz daha artarken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmalarını hızlandırıyor. Bakanlıkça, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bu yıl içerisinde mevcut kanunun etkinliğinin arttırılması amacıyla mevzuatta değişiklik çalışmaları yapılacak. Kadın konukevi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi sayısı da artırılacak.

"2016-2020 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı"nda yer alan faaliyetlerden biri olarak mevzuat, İstanbul Sözleşmesi açısından değerlendirilecek.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu'nun etkinliğinin arttırılması amacıyla değişiklik tasarı taslakları hazırlanacak, gerekli ikinci mevzuatın hazırlanmasına yönelik ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla toplantılar yapılacak. Kadın konukevi, ilk kabul birimi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi sayısı arttırılacak, hizmet kalitesi geliştirilecek. Kadın konukevi ve ilk kabul birimlerinde kalan kadınların eğitim ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla da kadınlar, meslek edindirme, okuma ve yazma kurslarına yönlendirilerek istihdamlarına destek olunacak. Şiddet mağduru ve beraberindeki çocuklara nitelikli hizmet sunulacak. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmaya ve duyarlılık yaratmaya yönelik ise "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Mücadele Günü" kapsamında etkinlikler düzenlenecek.

KURŞUN YAĞDIRDI HAPİSTEN TEHDİT ETTİ MAHKEME UZLAŞIN DEDi!

İzmir'de yaşanan kadına şiddet olayı akıllara durgunluk verdi. Boşandığı eşi Avukat Jale Soydan'ı 2015'te tabancayla ağır yaralamaktan 17,5 yıl hapis cezasına mahkum olan Salih Kapıdere, cezaevinden gönderdiği mektuplarla eski eşini ölümle tehdit etti. Kapıdere'ye, tehdit suçundan dava açıldı. Ancak mahkeme uzlaşma yönünde ara karar verdi. 8 kurşuna rağmen yaşama tutunan Jale Soydan ise uzlaşmayı kabul etmeyerek Kapıdere'nin cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber