Cinayet lojmanı delillerle yıkılıyor

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 yıldır aydınlatılamayan cinayetin işlendiği TBMM lojmanı, delilleriyle ortadan kalkacak

2002 seçimlerinin ardından boşaltılan milletvekili lojmanları yıkılıyor. Bir dönemin tanığı olan lojmanların yıkılmasıyla, 16 yıldır aydınlatılamayan, milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün öldürülmesi olayının delilleri de yerle bir olacak.

Türkiye, 24 Haziran 1991 günü, 6. Sokak 23 numaralı Meclis lojmanında hunharca işlenen cinayetle sarsılmıştı. Dönemin SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör önce bıçaklanmış, ardından tabancayla vurulmuş ve son olarak da boğularak öldürülmüştü.

Lojmanlarda yaşanan ilk ve tek cinayet olma özelliğini taşıyan olayla ilgili olarak, çeşitli iddialar ortaya atıldı. Ancak aradan geçen 16 yıl içinde olayın kim ya da kimlerce gerçekleştirildiğine dair en ufak bir gelişme sağlanamadı.

Olay yerinde TBMM Başkanlığı'nın kararıyla apar topar gerçekleştirilen temizlik, bulunan bazı delillerin daha sonra ortadan kaybolmasına yol açtı. Soruşturma sonuçlanmadan cinayetin işlendiği ev, baba Erol Güngör'ün haberi dahi olmaksızın boşaltıldı, eşyalar depoya taşındı. Olaydan sonra çekilen video kayıtlarında yer alan objelerin yeterince araştırılmadığı öne sürüldü.

Deliller tamamen ortadan kalkacak

Lojman cinayeti 1992'de araştırma önergesiyle Meclis'e getirildi, ancak bu önerge görüşülemediği için sonradan yapılan seçim nedeniyle gündemden çıktı. Önerge, 14 Mayıs 1998 tarihinde CHP Lideri Deniz Baykal'ın da imzasıyla tekrar gündeme getirildi. Ancak bundan da sonuç alınamadı. Son olarak 2005 yılında TBMM Genel Kurulu, olayla ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergeyi kabul etti. Ancak komisyon çalışmaları Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Ahmet Çağlayan'ın, lojman cinayetinde somut bir sonuca ulaşamadıklarını belirtmesiyle sonuçlandı. Acılı Baba Erol Güngör, 1995 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmuş, dava 2004 yılında görüşme gündemine alınmıştı. Sır perdesi bir türlü aralanamayan bu cinayetin işlendiği lojmanlar, yeni bir site yapılmak için yıkılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekillerine ?Lojmanlarda oturmayacaksınız? talimatının ardından boş kalan lojmanların yıkım çalışmalarına başlandı. Lojmanların yıkımını üstlenen MESA-Aktürk-EPP konsorsiyumu çalışmalarını 2 ay içinde tamamlayacak. Edinilen bilgiye göre, sır cinayetin lojmanı da bu süre içinde tamamen ortadan kalkacak. Böylece, Emniyet'in ve Meclis Araştırma Komisyonlarının 16 yıl içinde bir arpa boyu yol bile alamadığı cinayette perde bir daha aralanamayacak şekilde kapanmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber