Yabancı doktorda 10. madde iptal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 19:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulunda, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına da olanak sağlayan yasa tasarısının 10. maddesi kabul edildi.

Tasarı üzerinde konuşan CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar, bir çok ülkenin, yabancı doktor çalıştırmak isterken çok titiz ve dikkatli davrandığını, ancak Türkiye'de böyle davranılmadığını öne sürdü.

Neşşar, Türkiye'de halka gereksiz olarak çok fazla ilaç tükettirildiğini öne sürdü. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl de iktidarlarında 2 katına çıkmasına rağmen hala aneztesi uzmanı açığının giderilemediğini söyledi.

Yabancı doktorların Türkiye'de nasıl çalışacaklarının çokça tartışıldığını ifade eden Erdöl, bu hekimlerin kamu hastanelerinde çalışamayacaklarını, 657 sayılı Kanunun buna engel olduğunu belirtti. Cevdet Erdöl, denklik belgesi olmayan hiç bir yabancı doktorun ülkede görev yapamayacağını bildirdi.

-''YABANCI SAĞLIK ZİNCİRLERİ...''-

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, tasarının, yabancı doktorların çalışmasına imkan tanıyan hükmünün, ''yabancı sağlık zincirlerinin Türkiye'de çalıştırabilecekleri hekimleri getirtebilmeleri için'' yapılan bir düzenleme olduğunu savundu. CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, Türk Cumhuriyetlerinden gelecek doktorların mahrumiyet bölgelerinde, diğer ülkelerden gelecek hekimlerin ise yeşil sermayenin kuracağı hastanelerde çalışacağını ileri sürdü. AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, CHP'lilerin, hekimlere yönelik bazı ifadelerini kabul edemeyeceklerini belirterek, ''Hekimlerin ucuzu, pahalısı olmaz. Hekimlere yönelik bu sözlerin sarfedilmesini kınıyorum'' dedi.

CHP'liler, bakanlığını ilgilendiren yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Genel Kurulda olmamasını eleştirdi. Komisyon sırasında oturan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de CHP'lilerin bu sözlerine karşılık, Bakan Akdağ'ın bir toplantıya katılması nedeniyle bugünkü görüşmelere katılamadığını söyledi. Tasarı üzerindeki görüşmeler 11. madde üzerinde devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber