155'i çıldırtan ihbarlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde 155 polis imdat hattına gelen asılsız ihbarlar ve garip sorular, haber merkezindeki görevlileri çileden çıkarıyor.

Geçtiğimiz yıl kendilerine 1750 ihbarın geldiğini ve bu ihbarlardan 340'ının asılsız çıktığını belirten İslahiye Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gelen bazı telefonlar nedeniyle hem kızdıklarını hem de şaşırdıklarını söyledi. Bazen, ?Karım beni dövdü, eve almıyor'' telefonu aldıklarını, bazı günler ise kadınların ?Bu akşam ne yemek yapayım?'' sorusuna muhatap olduklarını belirten yetkililer, karşılaştıkları diğer ilginç soru ve ihbarlardan bazılarını ise şöyle sıraladı:

?Karım televizyonun kumandasına el koymuş, keyfime göre televizyon izleyemiyorum. Karım ile kavga ettim annesine gitti, ne yapayım? Bu gece uykum gelmiyor ne önerirsiniz? Nöbetçi eczane hangisi, adresi neresi ? Benim saat durmuş saat kaç? Parkta acayip sesler geliyor. Televizyonlarda tüm kanallarda yayın yok. Vericilerin bulunduğu semtte elektrik kablolarını mı kesiyorlar?'' Bu tür garip istek ve soruları önlemek için dijital telefon sistemine geçtiklerini ve asılsız ihbar telefon sayısının yüzde 65 azaldığını kaydeden yetkililer, ?Maalesef bunu yapan insanlar meşgul ettikleri hattın diğer tarafından daha önemli bir ihbarın gelebileceğini düşünmüyorlar. Asılsız ihbar nedeniyle olay yerine birkaç dakika geç gidecek bir polisin can kurtarabileceği unutulmamalı ve bu tür asılsız ihbarlardan vazgeçilmeli'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber