Unakıtan noktayı koydu: Mortgage'a vergi teşviği yok

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Mortgage Yasası'nın bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini ve çıkacak neticeye saygılı olduklarını belirtti. Unakıtan, çıkartılacak yasadaki olası vergi teşvikine sıcak bakmadıklarını söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye Mütüahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Unakıtan, kabulden sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bu vergi teşvikinin ABD ve Almanya'da da uygulandığını belirten Unakıtan, "ABD ve Almanya bundan dönmenin yollarını arıyor. Vergi muafiyetinden daha önemlisi; faizlerin düşmesidir. Mali disiplin devam eder, enflasyon da düşerse bu gerçekleşecektir. Böylelikle bunun vatandaşa katkısı daha büyük olacaktır" dedi.

Vergi teşvikinin kabul edilmesi durumunda bu oranın ne kadar olacağı yönündeki bir soruya Unakıtan, "Bu teklif bizim kafamıza yatmıyor. Böyle bir teşvik düşünmediğim için hesap da yapmıyorum" cevabını verdi. Faizlerin düşüş trendine girdiğini kaydeden Unakıtan, "Yeterki mali disiplin politikasından vazgeçmeyelim" dedi.

Türkiyenin, vergi indiriminden daha büyük sorunlarının olduğunu belirten Unakıtan, en büyük sorunun istihdamda yaşandığını, istihdamın daha esnk hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Unakıtan, "Sosyal Güvenlik primleri çok yüksek, bunun üzerinde de çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber